Nyheter

Dubbla guldmedaljer till Söderberg & Haak Maskin

Söderberg & Haak Maskin är både stolta och glada över att man har premierats med två stycken Elmia Lantbruk Innovation GULD Award 2018 för Amazones WindControl och EasyCheck.

Elmia Lantbruk Innovation Award är en prestigefylld utmärkelse, som lyfter ny och innovativ teknik inom jordbruk och animalieproduktion, där tekniken bidrar till att utveckla det svenska lantbruket.

För att juryn ska tilldela en produkt utmärkelsen Guld, krävs att den både är ny på marknaden och att tekniken är principiellt ny. Det är en innovation som bidrar till att utveckla svenskt lantbruk, vilket gör Söderberg & Haak Maskin extra stolta, då detta är produkter som är värda att hålla ögonen på.

Amazone Wind Control känner av vindens riktning och styrka och justerar sedan centrifugalspridarens inställningar. Amazone EasyCheck hjälper föraren att kontrollera spridningsbilden med mobilkamera och en app. Två nyheter som ligger i tiden och som hjälper till att utveckla svenskt lantbruk.

Inför vårsäsongen 2018 levererades ett mindre antal WindControlsystem till både ZA-TS och ZG-TS-spridare i södra Sverige, då Amazone ville ha feedback från användning under de blåsiga förhållanden, som ofta råder under vårsäsongen i Skåne.

– Systemen ställdes verkligen på prov i våras. Det blåste rejält nästan hela tiden och ändå blev spridningsresultatet bra. Guldmedaljerna är ett kvitto på att Amazones produkter ligger i framkant tekniskt sett, säger Per Johnsson, produktchef på Söderberg & Haak Maskin AB.

Fakta om produkterna:
Amazone Wind Control känner av vindriktning och vindstyrka och korrigerar automatiskt centrifugalspridarens inställning för att ge optimal spridningsbild. Beroende på vindförhållandena ställer systemet om tallriksvarvtal och nedsläppspunkt på tallrikarna. Detta sker individuellt för höger och vänster sida.

Amazone EasyCheck hjälper föraren att kontrollera konstgödselspridarens spridningsbild med hjälp av mobilkameran och en app. Föraren lägger ut ett antal gummimattor på fältet och kör ett drag med spridaren. Därefter fotograferas mattorna med fångade gödselkorn. Genom bildanalys i mobilappen bedöms spridningsresultatet, appen ger därefter föraren råd om eventuella förändringar av spridarens inställningar.

På bilden:
Amazones WindControl.