Nyheter

PRB optimerar beställningsprocessen

För att fortsätta sin tillväxt har PRB-gruppen, som är specialister inom beläggningar och fästmaterial för byggnader och Frankrikes största tillverkare av fasadbeläggningar, byggt ett nytt lager på La Mothe-Achard för lagring och frakt av företagets produkter med lastbil.

Interroll har medverkat vid utbyggnaden av den här anläggningen genom att leverera lösningar för att optimera lagring och orderhantering.PRB:s byggnader ligger på en plats som sträcker sig över 35 hektar. De täcker en yta på 90 000 kvadratmeter, inklusive ett 70 000 kvadratmeter stort lagerutrymme. Som den största oberoende franska tillverkaren av fasadbeläggningar ville PRB-gruppen optimera denna anläggning för att göra beställningsprocessen säker, smidig och snabb. Efter att ha genomfört ett antal framgångsrika projekt som involverar Interroll-lösningar, kontaktade PRB återigen den ledande schweiziska tillverkaren för att göra sitt system så effektivt som möjligt.

Dynamisk lagring för att hantera hög produktrotation
Varje år producerar PRB 600 000 ton beläggningar, fästmaterial, kakelplattor, färger etc. Det var därför viktigt att rationalisera lagringsområdet för att undvika att bygga stora och kostsamma lager. Det var här Interrolls dynamiska graviterande flowracksystem kom in: Först in först ut (FIFO), hög rotations- och operatörsäkerhet är nyckelprinciperna. Den här intensiva lagringslösningen gör att PRB kan spara upp till 40 procent. Dessutom erbjuder tekniken, som är inbyggd i Interroll-lösningen, ökad säkerhet vid hantering av pallar upp till 700 kg. Detta är tack vare Interrolls magnetiska bromsrulle som reglerar hastigheten till 0,3 meter per sekund. Kontrollenheterna för Bromsrullarna på Time Plus-seperatorn innebär att operatörerna kan arbeta i full säkerhet.

Optimal förberedelse av blandade pallar
Inte alla kundorder har kompletta pallar. Ofta behöver en pall förberedas genom att välja enskilda produkter från flera pallar för att uppfylla den exakta beställningen. Denna pallplockningshantering gjordes mycket effektiv genom att installera graviterande palletflow på marken för tunga laster.

Dynamiska palletFlow för pallrullar installeras direkt på marken och kräver dubbelt utrymme. Under användning har orderförberedare linjer anordnade i optimal höjd för manuell plockning. Så snart pallen är tom och urplockad, flyttas den nästa till rullbanans topp med hjälp av gravitation, vilket innebär att operatören alltid har tillräckligt med lager för att förbereda order. Det gör det också möjligt för hanteringslag att ersätta den tomma paletten med en full i den andra änden av rullbanan. Det innebär noll avbrott under beställningen, ingen mer tid går förlorad för att flytta lagret och mindre risk för olyckor eftersom operatörerna inte är i samma banor som hanteringsutrustningen.

Resultat som matchar förväntningarnaMed 3 150 pallplatser och 106 dubbla pall flowsrack för orderhanteringar, skickar PRB 12 000 pallar varje vecka. Lagerhanteringen är mycket säker, enkel och effektiv. PRB är mycket nöjd med installationen, som inte kräver underhåll eller mer energi än gravitation.

På bilden:
PalletsFlow för orderhantering med interrolls lösning för pallplockning.