Nyheter

Världspremiär för nya BMW 3-serie Sedan

Nu är det världspremiär för den sjunde generationen BMW 3-serie Sedan, som i över 40 år har definierat sportig premiumkänsla i mellanklassen. Modellserien lanseras på världsmarknaden i mars 2019 och är det senaste i BMW 3-serien, som redan sålts i över 15 miljoner bilar världen över.

Lanseringen av den första BMW 3-serien år 1975 innebar även starten på en helt ny typ av bil: den sportiga sedanen. Denna nya bil kom att lägga grunden för den 3-serie som kom att bli BMW:s mest framgångsrika modell till idag. I takt med de sex modellgenerationer som passerat sedan dess har BMW 3-serie befäst positionen som världens bäst säljande premiumbil och förtjänat rollen som pionjär när det kommer till körprestanda och teknisk innovationskraft i mellansegmentet.

Under denna veckas motormässa i Paris (Mondial de l’Automobile) är det världspremiär för den sjunde generationens BMW 3-serie Sedan. En version som bygger vidare på den sportiga traditionen i 3-serie men där BMW skruvar upp nivån på design, kördynamik och innovativ utrustning ytterligare några grader. Nya BMW 3-serie Sedan blir tillgänglig på marknaden i mars 2019 och kommer att byggas i BMW:s ”hemmafabrik” i München.

På väg mot automatiserad körning
Nya BMW 3-serie Sedan får en noterbar tillökning av förarassistensfunktioner. Dessa inkluderar kollisions- och fotgängarvarning med inbromsningsfunktion som standard. Driving Assistant Professional som tillval, vilket inkluderar aktiv farthållare med Stop & Go-funktion, assistens vid styrning och filbyte samt en mängd varningsfunktioner.
Nya generationen av BMW Head-Up bildskärm som tillval som hjälper föraren genom att projicera förarrelaterad information direkt i förarens synfält på vindrutan. Denna skärmyta har blivit 70 procent större och har förbättrad grafik.
Nya system för parkering och manövrering: parkeringsassistent med automatiserad longitudinell och lateral vägledning vid parkering, backningsassistent, parkeringsavståndskontroll samt bakre kamera.

Uppkopplad: Nytt operativsystem och smarta funktioner
Utökat utbud av digitala tjänster från BMW Connected och BMW ConnectedDrive. Uppdatering av mjukvara sker automatiskt. Tjänster och funktioner inkluderar assistens för att enklare hitta ledig parkering samt BMW Digital Key för att låsa upp och starta bil via smartphone.
Ny kontrollpanel och bildskärm: Standard innebär instrumentbräda med en bildskärm på 5,7 tum och kontrollskärm med 8,8 tum. BMW Live Cockpit Professional som tillval med helt digital 12,3-tum instrumentbräda och 10,25 tum kontrollskärm. Nytt operativsystem (BMW Operating System 7.0) med nya funktioner och förmågor.

Exteriör – nya dimensioner, färger och design
Nytolkningen av den välkända sportsedanen bygger på BMW:s nya designspråk med betoning på modern estetik, sportighet och närvaro. De väl tilltagna BMW-njurarna och huvudstrålkastarna är dominerande inslag på bilens front. Nya 3-serie Sedan är 85 mm längre, 16 mm bredare och bara 1 mm högre än sin föregångare. Bilen har även fått en 41 mm längre hjulbas (2,851 mm) och ökad hjulbredd (fram: + 43 mm, bak: 21 mm).
Full-LED-strålkastare är standard, medan LED-strålkastare med utökade funktioner samt Adaptive LED-strålkastare med BMW Laserlight (räckvidd ca 530 meter) finns som tillval.
Vid lansering kommer kunderna kunna välja mellan två icke-metallic exteriörfärger och tio metallic-toner. Detta inkluderar nya Portimao Blue metallic, Vermont Bronze metallic samt Dravit Grey metallic.

Interiör – sportighet och rymlighet
Mer utrymme i de främre sätena, förbättrad sikt bakåt, enklare att beträda baksätet, utökat benutrymme samt utökat bagageutrymme på 480 liter.
Känsla av rymlighet och sportighet med ny design på ratt, kontrollpaneler, instrumentbräda, växelspak, nya säten i högkvalitativa material samt koordinerad design på interiörbelysning.
LED-interiörbelysning som standard. Ambient Lighting med Welcome Light Carpet som tillval. Radio Professional med sex högtalare som standard. Harman Kardon surroundsystem med 16 högtalare som tillval. Två USB-portar och Bluetooh-integrering som standard, telefoni med trådlös laddning som tillval.

Foto: BMW