Nyheter

Ytterligare jetflyg mellan Umeå och Stockholm Bromma med BRA

Efter att ha lyssnat på Umeåregionens och kundernas önskemål och engagemang om jetflyg mellan Umeå och Stockholm Bromma, sätter BRA nu in ytterligare jetflyg på några av de befintliga avgångstiderna från januari 2019.

Ett större flygplan med plats för 112 istället för 72 personer innebär 400 fler bokningsbara flygstolar per vecka på de mest efterfrågade avgångarna mellan Umeå och Bromma, jämfört med nuläget.

– Justeringen gör vi för att verkligen hitta den bästa flyglösningen för både Umeå och för oss som kommersiellt flygbolag, säger Ulrika Matsgård, som är Försäljnings- och Marknadschef för inrikesflygbolaget BRA.

– Vi har förstått att intresset för jetflyg från Umeås näringsliv kan vara något större än vi först bedömt, därför har vi omvärderat läget en aning och förstärker linjen med jetflygavgångar från januari 2019, fortsätter Ulrika.

Tidigare i höst meddelade BRA att bolaget justerar antal avgångar från sex stycken per vardag i vardera riktningen till fyra, varav en av avgångarna fick ett större jetflyg. Antalet avgångar består som planerat.

Det blir inte fler avgångstider per dag men det blir ett större jetflygplan (Avro RJ), med fler flygstolar och kortare flygtid, cirka 1 timme och 10 minuter på några av avgångarna. Med BRAs propellerflyg tar samma resa cirka 1 timme och 25 minuter.

BRAs propellerflygplan är samtidigt de mest klimatsmarta för regional flygtrafik. De är bränsleeffektiva och förbrukar mindre bränsle per passagerare och flyger alltid hela flygsträckan på låg höjd och undviker så kallade höghöjdseffekter. BRAs jetflyg flyger endast en kortare stund på hög höjd, men är tyngre och lite ”törstigare”.

– Bedömningen i nuläget är att Umeåresenärerna vid vissa tider har behov av att flyga just jetflyg och vi ger därför kunderna möjlighet att ändå flyga klimatsmart genom att välja biobränsle för flygresan. Företag kan göra det genom att teckna ett grönt avtal med oss. Biobränsle finns även att välja direkt vid bokning på vår sajt för 300 kronor, säger Ulrika Matsgård.

Umeå är fortsatt en viktig ort för BRA som binder samman landet via Bromma och har flest destinationer av Sveriges inrikesflygbolag. Samtidigt kommer alltid flygtrafik att justeras utifrån efterfrågan.

– Nu ser vi fram mot att följa utvecklingen och att fortsätta ge våra kunder den bästa möjliga flygupplevelsen mellan Umeå och Stockholm Bromma, avslutar Ulrika.