Nyheter

FCM Travel Solutions driver utvecklingen av NDC för affärsresebyråer

Affärsresebyrån FCM Travel Solutions inleder ett samarbete med Amadeus, för att utveckla NDC-drivna tjänster för affärsresebyråer. Tanken är att hitta den bästa lösningen för att integrera NDC hos reseagenter.

New Distribution Capability (NDC) är ett projekt lanserat av IATA för att utveckla, marknadsanpassa och förbättra integrationen mellan flygbolag och reseagenter.

– Vi ser flera möjligheter med det här samarbetet och är stolta över att, tillsammans med Amadeus, få medverka till att NDC blir en verklighet inom affärsresesektorn, säger Bodil Månsson, Managing Director på FCM Travel Solutions i Norden.

NDC kommer att spela en viktig roll inom reseförmedling framöver och genom det här samarbetet vill FCM Travel Solutions säkerställa att kunderna får ut flera positiva fördelar ur det. De senaste två åren har affärsresebyrån arbetat i nära samarbete med partners inom teknik och viktiga flygbolagsleverantörer för att försäkra sig om en roll i arbetet med att ta fram en integreringsplan för NDC.

– Vi vill behålla en ledande position i form av teknologi och system, speciellt då branschen närmar sig NDC. Det var en viktig faktor i vårt beslut att ansluta oss till Amadeus NDC-X program. Vi vill samarbeta med en ledande teknikpartner, och inte bara en GDS-leverantör, som kan hjälpa oss att driva vår affär framåt genom teknisk innovation som skapar medvärde för våra kunder, säger Bodil Månsson.

Målet är att hitta den bästa lösningen för att integrera NDC-innehåll så att resekonsulter kan ge sina kunder snabb och enkel service. Dessutom vill man kunna tillhandahålla flera olika prisval och möjlighet att boka NDC-drivna tilläggstjänster i en redan känd miljö.

– Vi har ofta fått frågan om vi är rädda för NDC. Men svaret är ”nej”. Vi ser stora möjligheter och är stolta över det här samarbetet med Amadeus, som ska visa hur NDC blir en realitet inom affärsresebranschen, säger Bodil Månsson.

Genom moderbolaget Flight Centre Travel Group erbjuds FCM:s kunder redan idag ett stort utbud av olika flygbolag. Med integreringen av NDC finns det möjlighet att skräddarsy bokningsupplevelsen ännu ett steg.