Nyheter

Zarges presenterar arbetsplattformar för tåg

Trappor och plattformar är ett säkert och bekvämt sätt att nå alla delar av ett fordon vid tillverkning och underhåll av tåg. Mot bakgrund av detta presenterar Zarges, Europas marknadsledare för accessteknik, sina nya lösningar för arbets- och underhållsplattformar för tåg och andra spårburna fordon.

Intercity-tåg rullar upp till 1 500 kilometer per dag. Det krävs därför regelbundna tester för att säkerställa en problemfri drift. Utmaningen för underhållsföretagen är att kunna nå och bearbeta tågen på kortast möjliga tid – underifrån, vid dörrarna och på takytan. Accesslösningarna från Zarges stöder användarna på ett antal olika sätt: produkterna har speciellt halkskyddade steg och är därför idealiska för snabb uppstigning och nedstigning. Stora plattformar med skyddsräcken runt om gör att underhållspersonal kan arbeta säkert. Vid behov kan man dessutom anpassa tillträdesleden med hjälp av höj- och sänkbara fasta steg och plattformar.

Universellt plattformssystem för tågtillverkning och slutmontering
Zarges erbjuder bland annat ett universellt plattformssystem. Underhållsföretag och tillverkare av järnvägsfordon och tåg kan använda modulsystemet så att kontur- och plattformshöjden på deras serviceplattformar utformas enligt deras egna individuella behov. Ett fast eller justerbart plattformssystem ger optimal åtkomst och en ergonomisk riktig funktion i alla relevanta monteringspositioner. Ytskiktet på plattformarna är tillverkade i halkskyddad Plywood som dessutom har en ljuddämpande effekt.

– Det finns en mängd olika varianter av järnvägsfordon. Olika accesslösningar krävs för varje modell vid produktion eller montering. Ibland är en standardprodukt tillräcklig, men i många fall krävs individuella speciallösningar, förklarar Patric Seger, vd för Zarges Sverige. Med vår expertis från konsultation till installation har vi redan kunnat hjälpa många kunder, däribland fler stora svenska tågoperatörer.

Ytterligare information om ZARGES produktportfölj finns på: www.zarges.se

Om Zarges

Zarges GmbH, med säte i Weilheim i Övre Bayern, är ett globalt företag med cirka 800 medarbetare och tre produktionsanläggningar i Europa. I Sverige finns Zarges i ett helägt dotterbolag. Innovativ teknik och omfattande erfarenhet av högkvalitativt aluminium gör Zarges till ett ledande företag inom de tre huvudbranscherna: Access – Förpackning, Transport och Lagring – Specialkonstruktion. Zarges-produkterna kombinerar aluminiets flera fördelar, såsom hög stabilitet med låg vikt, korrosionsbeständighet och flexibilitet. Zarges har rätt produkt för alla behov och kan även erbjuda skräddarsydda lösningar. Oavsett om det är för detaljhandeln, proffsen, näringslivet eller privatpersoner, ser våra kunder Zarges som en pålitlig partner och drar nytta av den kvalitet, kompetens och omfattande service som de fått i många år efter att ha köpt Zarges-produkter.

För mer information se: www.Zarges.se