Nyheter

Johan Améen – ny VD för Bilmetro Lastbilar

Från den 1 oktober har Johan Améen tillträtt som ny VD för Bilmetro Lastbilar.  Johan har erfarenhet från flyg-, rederi- & personbilsbranschen och nu senast Scania Sverige där han jobbat i olika roller sedan 2011. Bl.a. som regionchef och med ett övergripande ansvar för Scanias unika biobränsleportfölj, på den svenska marknaden.

– Jag är stolt och glad över förtroendet. Vår bransch står inför en del utmaningar och jag ser med spänning fram mot att få leda Bilmetro Lastbilar in i framtiden med förändringar som elektrifiering, självkörande bilar och ökade krav på hållbarhet.

På kortare sikt är det främst leveranstider, reservdelsförsörjning och att hitta personal till våra verkstäder som är de största utmaningarna.

Johan, som är uppvuxen i Luleå men har bott i Stockholm de senaste 38 åren, kommer inom kort att flytta till Gävle.

Rollen som VD för Bilmetro Lastbilar innebär totalansvar för lastbilsverksamheten i Gävleborg, Dalarna och Uppsala med 200 medarbetare och en omsättning på 1 miljard SEK per år.

– Vi på Bilmetro känner oss mycket nöjda med rekryteringen. Med Johan får vi en erfaren ledare med stort fokus på hållbarhet, säger Filip Andersson, VD för Bilmetro.

Bild: Bilmetro