Nyheter

Arriva väljer verktyg och förnödenheter från Swedol

Att ha 785 bussar, 52 spårvagnar och 98 tågsätt i trafik kräver bra underhåll med bra arbetsverktyg. Nu tecknar transportföretaget Arriva avtal med Swedol för verktyg och förnödenheter till garagen i Stockholm och Halmstad.

Det står klart sedan Swedol vunnit upphandlingen som huvudleverantör för de kommande två åren. Avtalet innebär att Swedol kommer tillhandahålla alla typer av verktyg för Arrivas verkstäder samt förnödenheter som kemprodukter. Avtalet omfattar Arrivas 12 depåer för bussar, tåg och spårvagnar i stor-Stockholm och Halmstad och sträcker sig till 2020 med option på ytterligare ett år.

– Hela upplägget med Arriva är modernt, det bygger på beställningar via webb och varuförsörjning direkt till deras arbetsplatser. Det känns riktigt roligt att vi fått Arrivas förtroende att leverera verktyg och förnödenheter till deras personal, säger Christer Skantz, Key Account Manager på Swedol.

– Avtalet ger oss bra möjligheter att förenkla och samordna delar av inköpen till verkstäderna. Det blir också enklare för våra verkstadschefer att följa upp förbrukning och inköpskostnader vilket sparar tid och arbete, säger Tommy Lindström, strategisk inköpare Arriva Sverige.