Nyheter

Engcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare

Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, har utvecklat en ny sorts sorteringsgrip speciellt anpassad för minigrävare. Den nya sorteringsgripen SK02 väger strax över 100 kg vilket gör den speciellt anpassad för små grävmaskiner i storleksklassen 1,5-3 ton. Med SK02, som kan beställas redan idag, utökar Engcon sitt redan breda tillbehörssortiment.

De senaste åren har Engcon satsat stort på att bredda sitt tillbehörsprogram och företaget är idag en av de större aktörerna vad gäller utveckling och produktion av olika verktyg för grävmaskiner upp till 33 ton.

– Vår filosofi är att vi ska erbjuda de bästa och mest efterfrågade verktygen som kan kopplas under en tiltrotator. Vår nya sorteringsgrip passar därför kunderna väldigt bra, menar Johan Johansson, konstruktör på Engcon.

Den nya och mindre gripen har under en längre tid efterfrågats av Engcons kunder som idag använder minigrävare och som tyckt att den näst största modellen, SK05, varit för stor för deras maskiner. Med en vikt på endast 109 kg, en bredd på 400 mm och maximal gripkraft på 5,7 kN är nya SK02 anpassad för grävmaskiner i storleksklassen 1,5-3 ton.

Likt merparten av Engcons övriga hydraul-redskap är grinden/fästet skruvat och därmed lätt att anpassa efter den fästestyp som bärarmaskinen har. SK02 har även skruvade sparskär, är förberedd för grävtänder samt möjlig att få med täta sidor för att kunna användas som gripskopa.

Engcon meddelar att SK02 är färdig för att beställas.