Nyheter

GWS lanserar nästa generation säkerhetsplattform

Nu lanserar GWS Production i Lund helt nya Safeture 2.0. Marknadens modernaste plattform för affärsresenärernas säkerhet.

Det blir nu möjligt att bland annat se sina resebokningar, dela sin position och varningar med andra samtidigt som man i realtid får relevant information om viktiga händelser.

GWS är ett globalt IT-bolag med kontor i flera olika världsdelar och har som mål att hjälpa anställda att känna sig trygga var de än befinner sig. Bolaget har därför utvecklat säkerhetsplattformen Safeture, ett riskhanteringsverktyg för företag och affärsresenärer. Safeture är det nya sättet att garantera anställdas trygghet med hjälp av toppmodern teknik och används redan världen över av mer än 1 000 stora företag.

Nya Safeture 2.0 har byggts om från grunden med modern design samt många förbättringar och funktioner. Safeture 2.0 anpassar sig efter användarens språk, gör det enkelt att välja länder man själv vill bevaka, följa händelseutvecklingen via kartor samt ta del av lokala medier. Samtidigt får användaren som tidigare push-och SMS-varningar för att undvika problem som extrema väderförhållanden och naturkatastrofer, störningar i trafiken, politiska oroligheter och terroristhot. Safeture 2.0 integrerar två säkerhetsverktyg: en app i resenärens telefon och en webbportal för ledningen, Instant Security Overview (ISO).

Den senaste versionen av Safeture använder AI-teknik för snabbare identifiering och bedömning av potentiella hot baserat på nuvarande plats eller planerad destination. Plattformen ger också tillgång till GWS säkerhetsinformation i realtid från tusentals globala källor som nyhetsmedier, statliga institutioner, vetenskapliga institut, databaser samt sociala medier. Allt granskat och sammanställt dygnet runt av ett team med experter för att garantera korrekta varningar med relevant information till användaren om vad som hänt och vad resenären bör göra.

– Med Safeture 2.0 tar vi ett stort steg framåt och visar att vi är den ledande säkerhetsplattformen för företag och affärsresenärer, konstaterar Andreas Rodman, VD för GWS.

Läs mer och testa plattformen Safeture gratis: Safeture.com

Om GWS Production AB och Safeture:
GWS, Global Warning System, grundades 2009 efter erfarenheten från en global SARS-epidemi, 2004-tsunaminen i Indiska Oceanen och terrorattacken i Mumbai. Företaget erbjuder säkerhetsplattformen Safeture. Ett riskhanteringsverktyg för företag och affärsresenärer som skyddar medarbetarna genom att i realtid lokalisera och ge värdefull information om katastrofer och andra hot. Safeture är det nya sättet att säkerställa medarbetarnas trygghet med hjälp av toppmodern teknik.