Nyheter

norelem förankrar säkerheten med nya lastbärande öglor och skruvar

Från lätt till tungt, från lätt till besvärligt, norelems utbud av lyftkomponenter ger en säkrare lastbärande hantering på arbetsplatsen.

I alla kontors eller industriella miljöer är säker, bekväm lyftning och transport ett krav för medarbetarnas hälsa och säkerhet. Riktlinje 2006/42/EC anger att komponenter och konstruktioner som väger mer än 20 kg ska vara utrustade med lämpliga lyftfästen innan de flyttas.

Lyftkomponenterna från norelem möjliggör säkrare lastning och gör maskiner, byggnadsdelar eller anläggningsdelar och andra tunga föremål gripbara och flyttbara. Komponenterna förhindrar också att lasten faller under transport.

Innehållet i sortimentet är kullagrade bärbultar med självlåsande funktioner där andra lyftkomponenter skulle hindra objektet som ska flyttas, eller om objektet bara behöver flyttas tillfälligt.

– På norelem tar vi välbefinnande väldigt seriöst. När vi börjar prata om föremål som kan väga motsvarande en lastbil så är lyftkomponenter som säkerställer hälsa och säkerhet viktiga, säger Marcus Schneck, VD för norelem.

– Vårt utbud av lyftkomponenter klarar att bära allt från 20 kg hela vägen upp till 12 ton.

För lätta och medelstora laster rekommenderas höghållfasta, roterbara lyftöglor i olika storlekar med en bärkraft på upp till 3 ton.

Fästögla utrustade med kullager finns för tyngre laster och mer krävande transporter. Dessa fästöglor kan rotera 360 grader medan de lastas, är fullt bärande från alla håll och har en 4-faldig säkerhet mot brott i alla spänningsriktningar.

Om norelem
norelem är en världsledande tillverkare och leverantör av flexibla standarddelar och komponenter för maskinteknik. Företaget levererar 38 000 standardprodukter till standardmaskiner och driftselement samt automationskomponenter. Nittioåtta procent av dessa delar är tillgängliga från lager och verksamheten levererar teknisk support på plats för produkter. Denna höga lagerförmåga gör det möjligt för norelem att tillhandahålla snabba och pålitliga leveranstider.