Nyheter

Porsche Panamera kompletteras med två nya GTS-modeller

Porsche utökar sin Panamera-serie med två extra sportiga versioner. Panamera GTS och Panamera GTS Sport Turismo är två unika prestandamodeller med sina kraftfulla 4-liters biturbomotorer på 338 kW/460hk, extra dynamiska chassisystem med trekammars luftfjädring och speciella designelement.

I standardutrustningen ingår till exempel Sport Design-paketet med sina svarta exteriöra detaljer och stora ytor klädda med Alcantara inne i bilen.

Dessutom har Porsche utvidgat sitt utbud av komfort- och assistans för hela Panamera-serien till att inkludera head-up display med olika konfigurations­möjligheter.

Känsla och effektivitet
Hjärtat i de båda nya Panamera GTS-modellerna är en 4-liters V8 med en effekt på 338 kW (460 hk) och ett maximalt vridmoment på 620 Nm. Sportavgassystemet, som är standard, bidrar med sitt speciella ljud till körupplevelsen. Biturbomotorn, som är försedd med partikelfilter för bensinmotorer, är 15 kW (20 hk) och 100 Nm starkare än föregångaren och Panamera GTS och Panamera GTS Sport Turismo accelererar från 0 – 100 km/tim på 4,1 sekunder i kombination med det standardmonterade Sport Chrono-paketet. De två modellerna har en toppfart på 292 respektive 289 km/tim.

Fartökningen sker helt utan avbrott när kraften överförs till Porsches fyrhjulsdriftssystem Porsche Traction Management (PTM) via den åttaväxlade dubbelkopplingslådan PDK. Dessa exceptionella prestanda uppnås med en moderat bränsleförbrukning på endast 10,3 l/100 km (Sport Turismo: 10,6 l/100 km)*. Koldioxidutsläppen är 235 g/km (Sport Turismo: 242 g/km).

Prestanda och komfort
Chassisystemen är utvecklade för att avspegla Panamera GTS-modellernas sportiga egenskaper och är imponerande dynamiska. Den adaptiva luftfjädringen med trekammarsteknik är en del av standardutrustningen, vilket ger flexibel kontroll och optimal variation av fjädringens hårdhet. Sportchassit i GTS-modellerna är sänkt med 10 mm samtidigt som funktionen i Porsche Active Suspension Management (PASM) har anpassats för en ännu sportigare inställning. Resultatet? Oöverträffade kurvegenskaper. Stora bromsskivor, (390 mm i diameter fram och 365 mm bak) ger mycket korta bromssträckor.