Nyheter

Aura – ny energieffektiv laddare för elbilar

Charge Amps som tillverkar laddare till elbilsindustrin lanserar en ny återvinningsbar och strömeffektiv laddare med namnet Aura. En elbilsladdare som är enkel att montera i offentliga miljöer och som också fungerar utmärkt som hemmaladdare till elbilar.

– Tekniken i Aura gör att bilarna kan laddas till lägre kostnad eftersom den gör det möjligt att schemalägga laddningen till när elpriset är som lägst. Det innebär att man kan spara en hel del pengar beroende på hur mycket bilen körs och behöver laddas, säger Pontus Frohde, vd på Charge Amps.

Den nya laddaren innehåller flera olika funktioner bland annat kan den anpassa laddningen efter strömbelastningen. Det gör att flera laddare kan användas samtidigt och att man effektivt kan dela på tillgänglig el utan att elnätet överbelastas. Strömstyrkan är flexibel till max 32 Ampere och laddaren är knuten till en molntjänst som automatiskt sköter uppdateringen av programvaran som också är krypterad och säkerhetsskyddad.

Aura är extra tålig för yttre påverkan och klarar hårt väder med exempelvis fukt och stora temperaturväxlingar.

Med den nya tekniken i Aura lämpar den sig utmärkt i miljöer där många elbilsladdare behöver installeras samtidigt som till exempel på flygplatser, i shopping- och bostadsrättsgarage och i gatumiljöer. Aura laddar mellan 1,4 och 22 kilowatt på båda uttagen samtidigt. Med denna kraftfulla och flexibla maxstyrka är Aura redo att ladda både dagens och morgondagens elbilar och kan användas oavsett elbilsmodell. Den effekt – kilowatt – som behövs justeras enkelt av installatören via molntjänsten.

Charge Amps är känd för sin moderna design av elbilsladdare. För formen av Aura svarar Joachim Nordwall som också är designer åt sportbilstillverkaren Koenigsegg. Laddaren är tillverkad i återvunnen aluminium.