Nyheter

Succé för flexibla Care by Volvo med nästan ny XC40

Volvo Car Sverige kommer med ett nytt flexibelt erbjudande inom ramen för abonnemangstjänsten Care by Volvo. Det är en nästan ny Volvo V40 R-design för 4450 kronor i månaden. De nästan nya XC40 som erbjöds i somras tog slut på sex dagar. Drygt 80 procent besökte tjänsten via sin mobil.

Detta innebär att tjänsten Care by Volvo växer på nytt med fler möjligheter att ha bil på. Abonnemanget för de nästan nya Volvo V40 R-design kan tecknas på upp till 18 månader och leveransen sker på upp till 14 dagar. Geografiskt omfattas abonnemanget av Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Utfallet på vår första flexibla erbjudande var överväldigande. Där kände vi att vi träffade helt rätt kring vilka förväntningar en hel del av våra kunder har. Nu hoppas vi självklart att abonnemanget på en nästan ny Volvo V40 R-design ska vara lika attraktivt, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige.

– Vi kan också konstatera att denna grupp lever i den digitala världen. Vi vet också via undersökningar att en tredjedel av svenskarna inte vill behöva äga sin bil, samt att den gruppen oftast består av yngre personer. De vill vi fortsätta att nå ut till, fortsätter han.

Detta bekräftas av den statistik som Care by Volvo för nästan nya Volvo XC40 visar. Genomsnittsåldern låg mellan 34-54 år, vilket är lägre än för de traditionella Volvoägarna. 77 procent av dem valde ett abonnemang för ett år eller längre. Drygt 80 procent besökte först tjänsten via sin mobiltelefon.

I det nya flexibla abonnemanget som görs i samarbete med biluthyraren Hertz för Volvo V40 R-design Edition ingår försäkring, serviceavtal, skatt, vinterhjul, däckskifte och däckhotell samt tillgång till Hertz hyrbilar och Sunfleets bilflotta i Sverige. Bilen beställs digitalt via volvocars.se

Care by Volvo introducerades redan 2016, och 2017 övergick tjänsten till helt digitala beställningar. Det omfattar samtliga Volvos modeller. Den som vill abonnera sitter hemma i soffan och gör enkelt sin beställning och bestämmer hos vilken Volvohandlare man vill hämta bilen och även var man vill göra sin service. Abonnemanget ger det enkla och bekymmerslösa sättet att ha bil på som många efterfrågar i dag. Bindningstiden är 24 eller 36 månader.

En annan nyhet för hösten är ett erbjudande på Volvo V40 Cross Country med en bindningstid på 36 månader och en fast månadskostnad på 3 450 kronor. Detta för att utöka valfriheten och attraktiviteten.

Ytterligare en nyhet som inom en snar framtid introduceras är att det går att beställa ett Care by Volvo abonnemang hos Volvohandlarna, denna nya möjlighet är skapad för att passa även den kundgrupp som inte vill beställa en bil digitalt.

– Vi ser att Care by Volvo är framtidens sätt att ha bil på. Vi lyssnar också på våra kunder för att förfina konceptet så att det verkligen blir skräddarsytt för olika kunders önskemål. Vårt mål är att i mitten av 2020-talet ska 50 procent av de bilar vi säljer vara via ett abonnemang, säger Kristian Elvefors.