Nyheter

Säljstart för helt nya Kia Ceed Sportswagon

Nu lanseras helt nya Kia Ceed Sportswagon. Nya drivlinor och uttrycksfull design samt de senaste säkerhetssystemen i en familjekombi som konkurrerar med storbilsklassen när det gäller lastförmåga, bagaget rymmer hela 625 liter.

Helt nya Ceed Sportswagon byggs i Europa på en ny plattform (K2) och modellen är även utvecklad och designad i Europa. En av Sveriges populäraste bilmodeller får ny design inspirerad av femdörrarscoupén Stinger; sportig men med lite mer mogen karaktär och pondus på vägen.

Axelavståndet är detsamma som tidigare, 2 650 mm, medan främre överhänget minskats och det bakre förlängts. Sportswagon har totalt vuxit med 95 millimeter på längden till totalt 4 600 mm. Familjekombin får ett rejält bagageutrymme på 625 liter, hela 97 liter mer än i föregångaren, och erbjuder därmed i nivå med eller till och med större utrymme jämfört med bilklassen över Ceed.

Vid lanseringen erbjuds två motorer, nya 1,4 T-GDi bensin på 140 hk med sexväxlad manuell växellåda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda, DCT.

Ceed SW erbjuds även med en 120-hästars 1,0 T-GDi med manuell sexväxlad växellåda. Bensinmotorerna har försetts med partikelfilter för att reducera utsläppen ytterligare.
En dieselversion lanseras under våren 2019.

Stor vikt har lagts vid köregenskaperna samtidigt som komforten inte blir lidande. Styrningen med 2,5 rattvarv mellan ändlägena ger en direkt respons och den påkostade bakre multilänkupphängningen bidrar till både trygga vägegenskaper och bra fjädringskomfort.

Ceed Sportswagon Advance har en generös standardutrustning med bland annat 17-tumsfälgar, 2-zons klimatanläggning, eluppvärmd ratt, kollisionsvarnare/autobroms, trötthetsvarnare, filhållningssystem, helljusassistans, 7-tums pekskärm och backkamera.

Advance Plus (+9 900 kr) innehåller bland annat delläderklädsel, invändiga detaljer i matt aluminium/blanksvart, dödavinkelnvarnare, 40/20/40-delning baksätets ryggstöd, 8-tums pekskärm med navigation, eluppvärmda ytterplatser bak.

Kia Ceed Sportswagon börjar säljas nu med Kias unika sjuåriga nybilsgaranti från fabrik