Nyheter

Airbus har lämnat godkännande för Aerowash tvättrobot

Airbus har idag meddelat att man godkänt tvättroboten AW 12 för modellerna A 318 – A 321 samt för A 350. Godkännande för A 330/340 samt A 380 kommer enligt uppgift från Airbus lämnas inom kort. Härefter kommer Airbus lägga in AW 12 i underhållsmanualerna samt i verktygs- och utrustningsmanualerna.

– Det var en viktig kvalitetsstämpel att gå igenom Airbus verifieringsprogram. Detta är mycket positivt för Aerowash och jag tror att godkännandet från Airbus och införandet i manualerna kommer att bidra till införsäljningen av AW 12 hos våra kunder, då Airbus för närvarande är den största flygplanstillverkaren i världen, kommenterar Aerowash VD Niklas Adler.

Fakta:
Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser.