Nyheter

Interroll och Fortna sätter fart på Mr Prices högpresterande logistikcenter

Mr Price Group Limited gav i uppdrag åt systemintegratören Fortna Group att inrätta ett centralt logistikcenter i Durban, Sydafrika. De transportörer som installerades på den nya anläggningen på 60 000 kvadratmeter bygger på Interrolls MCP (Modular Conveyor Platform).

Mr Price är en sydafrikansk leverantör av högkvalitativa kläder, kläder för hemmabruk samt träningskläder. Företaget säljer sitt utbud genom egna butiker samt franchise och via online-kanaler i Afrika och Australien. Ursprunget till Mr Price går tillbaka till 1885; bolaget har funnits i sin nuvarande form sedan 1987.

För att möjliggöra ytterligare tillväxt har Mr Price byggt ett nytt centralt materialhanteringscenter i Durban för att ersätta två befintliga anläggningar. Målet var att hitta en skalbar helhetslösning baserad på öppna standarder vilken hjälper till att optimera processer och som samtidigt är så framtidssäker som möjligt.

Systemintegratören Fortna Group valdes för att utveckla och bygga materialhanteringssystemet. När man letade efter en optimal lösning, undersökte Fortna i nära samarbete med experter från Mr Price en rad olika metoder och tekniker samt gjorde studiebesök på utvalda referensprojekt.

Baserat på resultaten beslöt man att bygga en helt ny lösning med marknadens bästa tillgängliga produkter. På grund av projektets komplexitet uppmärksammades den lokala närvaron av avtalsparter. Som leverantör av transportörer valdes Interroll, som varit permanent närvarande med ett dotterbolag i Sydafrika i mer än 20 år.

Distributionscentret i Durban omfattar en sammanlagd yta på mer än 60 000 kvadratmeter och erbjuder lagringskapacitet för mer än 24 000 pallar. Varje minut flyttas 250 kartonger. Rullbanor med trycklös ackumulering använder den mycket flexibla och effektiva MCP-lösningen med integrerad RollerDrive och MultiControl-teknik från Interroll.

Werner Pelser, Group Logistics Director hos Price Group, beskriver koncernens val av partners.

– Vi har satt infrastrukturen på plats vilken kan ta Mr Price framåt och fortsätta den tillväxtkurva som vi haft under de senaste 28 åren. Eftersom det här konsolideringsprojektet placerar två anläggningar i en enda anläggning ville vi gå in i projektet med en partner som redan gjort det på andra ställen, säger han. Knutet till detta är såklart den utrustning som vi använder i anläggningen. Där valde vi det bästa i sitt slag med bästa pris/prestanda.

Interrolls Modular Conveyor Platform ger den nödvändiga trycklösa ackumuleringen och flyttar 250 kartonger varje minut.