Nyheter

1 500 Googleanställda i protest mot trakasserier

Över 1 500 Google-anställda runt om i världen väntas i dag protestera efter avslöjanden om att manliga chefer som anklagats för trakasserier fått mångmiljonfallskärmar när de lämnat företaget. Det rapporterar The New York Times.

– Vi vill inte längre känna att vi inte är jämlika eller respekterade, säger 33-åriga Claire Stapleton, som arbetar på Googleägda Youtube, till tidningen.

En chef som lämnade Google 2014 fick 90 miljoner dollar – närmare 820 miljoner kronor i dagens penningvärde – och ett offentligt tack av Larry Page, en av Googles grundare. Vad som inte nämndes var att en kvinnlig anställd anklagat chefen för sexuella trakasserier året före.

Ytterligare två chefer ska ha skyddats på liknande sätt de senaste tio åren. En av dem fick också lämna företaget, men kompenserades även han med flera miljoner dollar trots att Google inte hade någon skyldighet att betala honom. Den andre jobbade kvar med hög lön. I samtliga fall behölls locket på om anklagelserna mot männen.

Larry Page och Googles vd Sundar Pichai har den senaste tiden försökt gjuta olja på vågorna av missnöje genom att be om ursäkt – men det verkar inte ha hjälpt.

Källa: omni.se