Nyheter

Scania: Scanias dubbla lastbilsprogram skapar hål i produktionen

– Den industriella omställningen gör väldigt ont och vi är inte nöjda med resultatet, säger vd:n Henrik Henriksson.

Medan vinsten före skatt steg jämfört med motsvarande kvartal i fjol börjar Scanias omställning till ett nytt lastbilsprogram ta ut sin rätt. Scanias lönsamhet bromsar och vd Henrik Henriksson är påtagligt missnöjd – men avslöjar att förberedelserna för börsnotering ligger före plan.

Det negativa kassaflödet visar att utflödet av pengar är större än inflödet då bolaget drar på sig extra kostnader i övergången till den nya produktionen. Och detta har medfört ganska mycket störningar för den Volkswagenägda lastbilstillverkaren, skriver Dagens Nyheter idag.

Vidare påverkar även en annan viktig marknad Scanias affärer. Brasiliens långsamma återhämtning gör att orderingången i Latinamerika pekar nedåt två procent i det tredje kvartalet jämfört med i fjol, fortsätter Dagens Nyheter

– Det jag kan säga är att vi har hållit på i ett år och Scania sitter i förarsätet med stort ansvar och ett tungt förberedelsearbete med att skapa Traton group som en separat del av Volkswagen. När börsnoteringen sker är upp till ägarna men vi känner att vi ligger bättre till än plan.