Nyheter

Nya BMW 8-serie Cabriolet

BMW:s modelloffensiv i lyxsegmentet fortsätter när man nu visar upp sin nya BMW 8-serie Cabriolet. Ultrasportiga köregenskaper i kombination med distinkt elegant design, de senaste tekniska funktionerna och en superb akustiskt välisolerad sufflett utlovar en minst sagt exklusiv körupplevelse.

Nya BMW 8-serie Cabriolet som lanseras i mars 2019 präglas till det yttre av det nya designspråket, ett mindre antal dragna linjer och generösa rena ytor ger bilen ett elegant och samtidigt sportigt utseende. Sportigheten tar sig även uttryck i de två extremt kraftfulla motorerna som kommer finnas tillgängliga: BMW 840d xDrive Cabriolet med en 6-cylindrig dieselmotor på 320 hästkrafter och BMW M850i xDrive Cabroilet med en V8 på hela 530 hästkrafter. Låg tyngdpunkt och en lättviktskonstruktion av aluminium, magnesium och kolfiberförstärkt plast och aerodynamiskt optimerat chassi ger en sportig känsla.

Med en rad förarassistanssystem visar BMW dessutom upp sina högteknologiska framsteg. Som standard är den lyxiga BMW 8-serien bland annat utrustad med filbytesvarnare, kollisionsvarnare, fotgängarvarning med autobroms, parkeringsassistent och backningsassistent.