Nyheter

Catena investerar 101 miljoner i nytt höglager i Helsingborg

Catena investerar nu 101 miljoner kronor en andra etapp på Logistikposition Tostarp i Helsingborg där Nowaste Logistics AB redan finns med verksamhet.

Under 2018 färdigställde Catena en 30 400 kvm stor logistikbyggnad för Nowaste med tilltalande fasad och optimalt skyltläge mot E6 utanför Helsingborg. Strax intill på fastigheten Plantehuset 3 uppförs nu ytterligare en logistikanläggning för samma kund om cirka 11 000 kvm, varav 1 250 kvm utgörs av ett tjugo meter högt höglager. Nowaste är en tredjepartslogistiker och byggnaderna anpassas fullt ut för modern e-handelslogistik med de bästa förutsättningarna för automationslösningar. I samband med investeringsbeslutet tecknas ett nytt 8-årigt hyresavtal med Nowaste med en årshyra om drygt 7 Mkr.

– Catena ser stor potential i utvecklingen av Logistikposition Tostarp och vi är glada att få fortsatt förtroende och kan stärka vår relation till Nowaste som är en kund som verkar i framkant av sin bransch. Det fortsatta samarbetet är ett kvitto på att vi som fastighetsägare bidrar till att vidareutveckla deras affär, konstaterar Catenas regionchef i Helsingborg, Göran Jönsson.

Nowaste erbjuder skräddarsydda logistik- och lagertjänster inom flera olika branscher och segment – allt från färskvaror till järnvaror, möbler och kläder. För sina kunders räkning hanterar Nowaste, med en personalstyrka om cirka 500 anställda, ett varuvärde som motsvarar över 10 Mdkr.

– Läget är klockrent för vår verksamhet och gör att vi kan säkra logistik och leveransservice för våra uppdragsgivare. Att Catena dessutom har god kännedom om våra behov och anpassar anläggningen efter dem gör att vi ser en utbyggnad i anslutning till vårt redan framgångsrika lager i Helsingborg som självklar, säger Christian Hallberg vVD på Nowaste.

Nowaste beräknas flytta in i de nya lokalerna i november 2019.