Nyheter

Realgymnasiets nya hotellutbildning kan ta hem pris

Realgymnasiets nya hotellutbildning som görs tillsammans med Nordic Choice Hotels har möjlighet att vinna Travel News Wilhelmina Skogh-priset i kategorin bästa banbrytare. Priset delas ut varje kvartal till personer och företag som utmärkt sig i sann Wilhelmina Skogh-anda.

Priset delas ut på årets största mötesplats för rese- och turistindustrin, Travel News Market den 8 november.

Besöksnäringen är under snabb tillväxt men har under en tid haft stora utmaningar med kompetensförsörjningen och att hitta lämplig arbetskraft. Därför startade Lärande i Sverige via Realgymnasiet tillsammans med Nordic Choice Hotels i år en hotellutbildning som ger 6 månaders anställningsgaranti. Utbildningen drivs som en innovativ gymnasial lärlingsutbildning. Den finns nu på Realgymnasiet i Stockholm och kommer även att under nästa höst starta på Realgymnasiet i Lund och Göteborg.

– Det är jätteroligt att vårt initiativ uppmärksammas och att hotellutbildningen på Realgymnasiet gör oss till finalist i Wilhelmina Skogh-priset! Det är ett unikt utbildningskoncept att jobba så tätt ihop med en branschaktör som även ger en anställningsgaranti på minst 6 månader för de elever som fullföljer utbildningen, säger Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet.

-Att tillsammans med Nordic Choice Hotels verkligen göra något på riktigt som kan bidra till kompetensförsörjningen i branschen är viktigt. Därför är det extra kul att vår utbildning uppmärksammas på detta sätt, fortsätter Jan Vikström.

 

Realgymnasiet ägs av Lärande i Sverige AB, en av Sveriges största utbildningsföretag som bedriver verksamhet inom grundskola och gymnasieskola.

På bilden:
Jan Vikström, ägare och grundare till Lärande i Sverige och Petter Stordalen.
Foto: Lärande i Sverige