Nyheter

Assemblin installerar multidisciplinärt åt Volvos ägare

Assemblin bidrar med installationer för värme, sanitet, kyla, sprinkler och automation i Volvos ägare Geelys nya kontorsbyggnad i innovationshubben Lindholmen i Göteborg.

Geely har stora planer för sitt Innovation Centre på Lindholmen. Här kommer besökaren möta en oväntad kombination av restauranger, hotell, kaféer och butiker, förutom kontor och lokaler för konferenser och evenemang. Nu påbörjas den första etappen i det gigantiska projektet där Assemblin bidrar med installationer för värme, sanitet, kyla, sprinkler och automation i en kontorsbyggnad i åtta plan samt garage. Beställare är BRA Bygg.

– Att vi valt Assemblin som samarbetspartner beror främst på bra referenser och att vi har fått ett gott intryck av deras medarbetare. Assemblin lämnade även det mest fördelaktiga anbudet, säger Daniel Bille, projektledare vid BRA Bygg.

Betydelsefull etablering i Göteborg
Projektet blir en utmaning, där Assemblin får möjlighet att visa vad man går för, konstaterar filialchef Patrik Hellgård vid Assemblin VS i Göteborg.

– Vi ser fram emot ett spännande projekt där vi får vara en del av Geelys etablering, som är så betydelsefull för Göteborg. Genom projektet bygger vi vidare på vår relation med BRA Bygg, som vi ser som en mycket viktig affärspartner.

Uppfyller krav för automationsuppdrag
Jonathan Wik, tekniker vid Assemblin El som levererar automationslösningen, berättar att produktionsfasen i form av PLC-programmering påbörjas i vinter.

– Sedan följer utveckling och design av SCADA, som sker under våren 2019. När BRA Bygg valde oss som samarbetspartner var kravet att de tekniska systemen skulle möjliggöra flexibilitet och utbyggnadsmöjlighet, vilket Assemblin kan erbjuda.

Illustration: Geely/Arkitektbyrån Design