Nyheter

Kontaktledningen moderniseras på Södra stambanan

Trafikverket moderniserar kontaktledningssystemet som är gammalt och slitet. När det är klart ökar driftsäkerheten och trafiken kan rulla mer tillförlitligt. Av säkerhetsskäl stängs all trafik av under de helger som arbetet pågår.

Avstängningstiden är alltid från lördag klockan 1.15 till måndag klockan 3.00.

Persontågen mellan Lund C och Hässleholm C är inställda och ersätts av bussar. Därför kommer det att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår. Även Pågatåg på andra sträckor påverkas. Sök resan i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se. SJ:s tåg omfattas inte, utan leds om via andra banor.

– Arbetet har hittills gått väldigt bra och vi ligger i fas med tidplanen. Under 2019 kommer vi att göra efterarbeten som innebär totalt tre totalavstängningar, säger Henrik Andersson projektledare Trafikverket.

Samtidigt som kontaktledningarna byts ut utförs också andra underhållsarbeten. Hela arbetet planeras att vara klart under 2018, med efterarbeten under 2019.

Sista helgen under 2018 som tågtrafiken är avstängd mellan Hässleholm och Lund är 8-10 december.