Nyheter

Saab installerar radarsystem för markövervakning på Arlanda

Saab har slutfört installationen av radarsystem för markövervakning på Arlanda flygplats. Installationen är en del av det avtal som Swedavia tilldelade Saab 2016.

SR-3 är Saabs senaste generation av radarsystem för markövervakning, som förbättrar säkerheten på flygplatser genom att upptäcka föremål som flygplan, markfordon och andra hinder. SR-3 ger en oöverträffad situationsuppfattning och säkerhet under alla väderförhållanden, och är konstruerade för att enkelt ersätta gamla radarsystem.

Avtalet med Swediavia omfattar installation av tre radarsystem av typen SR-3 på Arlanda flygplats. Installationen med integration och godkännandeförfarande genomfördes på endast åtta dagar i varje enskilt fall, vilket resulterade i minimerade driftstopp för Swedavias verksamhet.

– Saabs beprövade produktdesign och våra erfarna medarbetare gjorde det möjligt att leverera dessa tre installationer på rekordtid. Korta driftstopp är mycket viktigt för Swedavia, liksom för alla våra kunder runt om i världen, säger Mike Gerry, chef för affärsenheten Air Traffic Management inom Saabs affärsområde Industrial Products and Services.

– Installationen har varit mycket snabb och smidig och utfördes professionellt av tekniker från Saab och Eltel. Swedavia är mycket nöjda med samarbetet med Saab och ser fram emot fortsatt samarbete. Med detta har Swedavia säkerställt en säker drift under många år framöver, säger Per Arenhage, teknisk direktör på Swedavia.

Saabs expertis inom flygledningssystem (air traffic management, ATM) omfattar flygplatsverksamhet, övervakningssensorer, Air Traffic Control-automation, samverkande beslutsfattande och digitala flygtorn. Våra lösningar återfinns hos leverantörer av flygtrafiktjänster, flygplatser och flygbolag på över 100 platser i mer än 45 länder.