Nyheter

Supersnabbt wifi i hela hemmet via elledningarna

Nu lanseras devolo Magic, den hittills mest innovativa lösningen för stabila och supersnabba hemmanätverk som tar sig förbi tjocka väggar och tak. Den nya produktserien från tyska devolo, kombinerar den kraftfullla wifi-tekniken Mesh med det allra senaste inom Powerline, vilket betyder internet via eluttagen.

devolo Magic installerar sig självt och kan sedan användas direkt; det är bara att plugga in, vänta ett ögonblick och sedan köra.

Perfekta multimedieupplevelser i hela hemmet
Med devolo Magic blir höghastighetsinternet superenkelt: Snabb uppkoppling till streamingtjänster och online-spel, videoöverföring i 4k-kvalitet eller videochatt med vänner. Detta eftersom produkterna i den nya serien levererar en internet-signal vid valfria eluttag, via elnätet (”powerline”). Fördelen med en sådan lösning är att väggar, tak och glas inte gör wifi-nätet långsammare. Med devolo Magic kan vilket eluttag som helst göras om till en internetanslutning – som har dubbelt så hög hastighet som tidigare. Fördelarna för användaren är uppenbara: högre hastigheter, längre räckvidd och ännu roligare med multimedia.

Enkelt, problemfritt wifi
devolo Magic levererar höghastighetsinternet till alla klientenheter, oavsett om de ansluts via wifi eller Ethernet-kabel. Alla anslutna klientenheter använder ett högeffektivt mesh-nät, eftersom devolo Magic ser till att mobiltelefoner, surfplattor och andra mobila enheter alltid kopplas till den snabbaste wifi-hotspoten. Tack vare devolo Magic är problem som hackande online-spel, långsamma nedladdningar eller avbrott när du tittar på din favoritfilm ur världen.

Att installera produkten är jätteenkelt. Den första adaptern kopplas in i ett tillgängligt eluttag och ansluts till internet-routern via en Ethernet-kabel. Därefter kopplas övriga adaptrar in på de platser där du vill ha tillgång till snabbt internet. Sedan är det klart. Enheterna hittar varandra automatiskt och upprättar en säker, krypterad anslutning. För att installera systemet kan du också använda appen Home Network (för Apple iOS och Google Android), som devolo erbjuder kostnadsfritt. Appen ger steg-för-steg-instruktioner för att konfigurera ett perfekt hemmanätverk var som helst.

devolo Magic finns i LAN- respektive wifi-version. devolo Magic 1 är den nya produktseriens basvariant.