Nyheter

Världspremiär för nya Mitsubishi L200

Säljstart blir i Thailand den 17 november. Därefter kommer bilen att lanseras i 150 länder. Mitsubishi Motors Corporation (MMC) tillkännager idag världspremiären av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok. Bilen kommer att börja säljas i Thailand den 17 november. I Sverige lanseras bilen hösten 2019.

Nya L200 är den senaste versionen av en modell som firar fyrtioårsjubileum i år och som tillverkas på Mitsubishi Motors fabrik i Laem Chabang i Thailand.

Bilen är en strategiskt viktig global modell som, efter lanseringen i Thailand, kommer att spridas såväl till övriga asiatiska marknader som till Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Den kommer slutligen att säljas i ungefär 150 länder över hela världen.

I samband med världspremiären slog Mitsubishi Motors VD, Osamu Masuko, fast att:

– Den nya L200 är en av våra strategiskt viktigaste globala modeller och dess framgång är avgörande för företagets hållbara tillväxt. Den nya versionen innebär, 40 år efter att modellen första gången lanserades, avsevärda förbättringar vad gäller livslängd, pålitlighet och komfort. Jag är helt övertygad om att den nya L200 kommer att tillfredsställa alla olika behov som våra kunder över hela världen kan tänkas ha.

Översikt
Nya L200 har utvecklats enligt mottot ”Engineered Beyond Tough”, och detaljer som gör den riktigt konkurrenskraftig inkluderar bland annat en mer kraftfull styling i linje med den senaste versionen av Mitsubishis formspråk ”Dynamic Shield”, ett vidareutvecklat 4WD-system som ger bättre terrängegenskaper samt de senaste tekniska lösningarna vad gäller aktiv säkerhet och förarassistans. Sammantaget innebär det betydande förbättringar när det gäller den stryktålighet som behövs när man pratar om ett pålitligt arbetsfordon samt den komfort och de köregenskaper som privatkunderna efterfrågar.

Efter säljstarten i Thailand den 17 november så planeras den nya L200 att stegvis introduceras på övriga asiatiska marknader samt i Oceanien, Mellanöstern, Europa, Afrika och Latinamerika. Bilen kommer till slut att säljas i ungefär 150 länder över hela världen. Under innevarande år räknar Mitsubishi Motors med att sälja omkring 180000 bilar av både den nuvarande modellen och den nya. L200 är en av Mitsubishis strategiskt viktigaste globala modeller och var den andra mest sålda, efter Outlander, under förra året.

Nya L200 lanseras i Sverige under hösten 2019.

Bild: Mitsubishi