Nyheter

Rutinerad bilimportör tar över ansvaret för Hyundai i Sverige

Den danska bilimportören Nic. Christiansen Gruppen tar över ansvaret för importen av det koreanska bilmäket Hyundai i Sverige. Därmed står en ny och rutinerad importör, med mer än 25 års erfarenhet, redo att ge svenska bilköpare ännu bättre tillgång till några av marknadens grönaste och mest miljövänliga bilar.

I år är det 26 år sedan Danmark blev Europamästare i fotboll efter att på svensk mark ha slagit Tyskland med 2-0 i finalen. Samma år – alltså 1992 – startade Hyundai Danmark sin verksamhet och sedan dess har Hyundai blivit ett av de populäraste bilmärkena i Danmark. Precis som då, när de danska fotbollssuportrarna kom till Sverige för att se Danmark spela fotboll, kommer nu Nic. Christiansen Gruppen till broderlandet. Från och med i dag står Nic. Christiansen Gruppen nämligen för importen av Hyundai till båda de skandinaviska länderna – vilket kommer att gynna de svenska bilköparna.

– Med mer än 25 års erfarenhet av att importera Hyundai-bilar är det knappast någon som kan det koreanska bilmärket lika bra som vi. Vår erfarenhet tillsammans med en solid digital plattform kommer att bana väg för en kraftigt ökad försäljning av Hyundai i Sverige, säger Lars Beck (bilden), försäljningsdirektör för Hyundai Danmark och nu även Sverige.

Grön succé
Hyundai har under senare år gjort sig känt för att ha några av marknadens grönaste och mest miljövänliga bilar, och med ett ökat fokus på hållbarhet bland svenska konsumenter är det perfekt timing för Hyundai att stärka sin närvaro i Sverige.

– Vi har alla typer av gröna bilar redo för leverans till miljömedvetna svenska bilköpare, från olika typer av hybridbilar till rena el- och vätgasbilar. Redan nåsta år kommer en rad nya, hållbara modeller med Hyundais logo på motorhuven att rulla in till de svenska handlarna, säger Lars Beck.

Hyundai har under senare år haft stora framgångar med flera lanseringar av nya gröna och familjevänliga bilar. Det gäller till exempel IONIQ – världens första bil där det går att välja fritt mellan tre olika drivlinor; hybrid, plug-in eller ren el.

En av de modeller som kommer att introduceras på den svenska marknaden är den kompakta SUV:en KONA electric, som redan blivit mycket populär i andra europeiska länder. I Norge har inte mindre än 8 000 norrmän satt upp sig på en väntelista för att få köpa den populära SUV:en. Den vätedrivna SUV:en NEXO kommer också till Sverige under 2019, och tack vare att den kan köra över 600 kilometer på en enda tankning är NEXO den första kommersiella vätgasbilen med lång räckvidd. Dessutom har NEXO fått toppbetyget 5 stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstest.

Starkt återförsäljarnät
I dag har Hyundai omkring 80 handlare och serviceverkstäder i Sverige, och efter övertagandet av den svenska importen kommer Nic. Christiansen Gruppen att bygga vidare på detta gedigna nätverk.

– Vi är glada över att vi från början är så starkt representerade genom ett erfaret och väletablerat återförsäljarnät. Hyundais framtida framgångar i Sverige kommer att bygga på detta existerande, välutbyggda nätverk, säger Lars Beck.