Nyheter

KNAPP levererar automationslösning till Nowaste Logistics i Helsingborg

Med ett nytt lager utanför Helsingborg skapar Nowaste Logistics möjlighet att med en automationslösning från KNAPP erbjuda effektivare lagerhantering for uppdragsgivare inom e-handel och omnichannel.

– Med denna automationslösning får vi möjlighet att leverera högre kvalitet och snabbare leverans med betydligt mindre arbetsinsats till våra kunder inom e-handel och omnichannel. Vi valde Knapp för att få det bästa på marknaden. De har skräddarsytt en lösning för oss med skyttelteknik som ger oss möjlighet att växa och vidareutvecklas, säger Johan Kallin, VD Nowaste Logistics.

– Vi är jätteglada och stolta för förtroendet att genomföra detta projekt tillsammans med Nowaste med vår nya OSR Shuttle EVO koncept. Konsumenterna efterfrågar en mycket hög grad av service och allt snabbare leveranser, här bidrar vi med vår teknik och branschkunnande och erbjuder flexibla och skalbara automationslösningar, berättar Malin Schäfer, VD Knapp AB.

Lösningen är utformad så att Nowaste kan hantera flera olika uppdragsgivares logistik i samma anläggning vilket ger en hög kostnadseffektivitet. I anläggningen ingår i en första etapp tre OSR Skyttelgångar och KNAPP Pick it Easy Plockstationer för hög effektivitet och bästa ergonomi.