Nyheter

Efter avslöjandet: Transports lyxresa får hård kritik av medlemmarna

Det var Aftonbladet som idag avslöjade Transports lyxresa till Singapore som kostade medlemmarna runt 600 000 kronor. Nu riktas hård kritik från medlemmarna mot förbundet:

– De har inte läst på reglerna och det borde våra högsta ledare ha gjort, säger lastbilsföraren Stefan Karlström till Aftonbladet och som har varit medlem i Transport i sju år.

För några veckor sedan åkte Fackförbundet Transport till Singapore för runt 600 000 kronor för att närvara på en internationell kongress.

Alla 12 företrädare bodde på lyxhotell och flög i business class för 25 000 kronor per person. Trots att flera började resan med privata semestrar.

En medlem skriver på Transports Facebook-sida att han ska lämna förbundet efter 30 år:

”Bara för att det inte står i några stadgar behöver man ju inte koppla bort hjärnan och förnuftet även om pengarna inte är era utan medlemmarnas”, skriver medlemmen om lyxresan.

En annan medlem skriver att det är ett hån mot honom som facklig förtroendeman:

”Jag trodde vi kämpade mot samma mål men inte”, skriver medlemmen.

Marie Brynolfsson, stadssekreterare för Vänsterpartiet i Göteborgs stad, menar att lyxresan skadar hela fackföreningsrörelsen:

”Att missbruka medlemmarnas pengar och förtroende på det här sättet skadar inte bara Transport – utan hela fackföreningsrörelsen. Vi måste bort från den här typen av maktmissbruk”, skriver hon på Twitter.

Efter avslöjandet har Transport fått hantera massiv kritik från medlemmarna.

Maria Arkeby, presskontakt på Transport säger till Aftonbladet:

– Det är klart att vi får reaktioner. Det dyker upp en massa frågor som vi försöker besvara så gott det går om syftet med kongressen och försöker lyfta den positiva utkomsten av kongressen som äger rum vart fjärde år.