Nyheter

Fackpampar på Transport åkte på lyxresa för medlemmarnas pengar

Fackförbundet Transport åkte på konferens till Singapore för runt 600 000 kronor, skriver Aftonbladet idag. Samtliga bodde på lyxhotell och flög business class för 25 000 kronor per person – trots att flera började resan med privata semestrar.

Jag tittade inte på priserna innan, det gjorde inte jag, säger ordförande Tommy Wreeth till Aftonbladet, som själv tog ut semester direkt när han kom till ö-riket.

Det var i oktober som den nye ordförande Tommy Wreeth och flera ledande företrädare reste på en konferens till Singapore för runt 600 000 kronor – en resa som enligt Wreeth var helt enligt Transportarbetarförbundets regler.

Samtliga av Transports företrädare flög business class för cirka 25 000 kronor per person. Detta trots att företrädare flög dit upp till åtta dagar innan konferensen började – för att semestra.

Ordförande Tommy Wreeth var själv en av dem som inledde med en privat semester. En av Transports företrädare var borta i nästan en månad – och flög hem först 17 dagar efter att konferensen hade slutat.

Hade man valt att flyga i ekonomiklass hade det kunnat spara medlemmarna över 200 000 kronor.

I förbundets regler står det att vid övernattning svarar förbundet för kostnaderna på hotell:

“med lämplig geografisk belägenhet, enkelrum med dusch/bad och toalett (ej lyxkategori)”.

Trots det bodde samtliga 12 företrädare på det femstjärniga lyxhotellet Pan Pacific för cirka 210 000 kronor i åtta nätter – 2 200 kronor per person och natt.

– Jag har inte varit med och valt ut exakt hotellet, försvarar sig Tommy Wreeth.