Nyheter

Huawei lanserar 5G-snabb router för mobilt bredband

Huawei lanserar ytterligare en innovation. Den nya routern WTTx med utomhusantenn, gör att användare kan surfa med 5G-hastigheter i 4G-nätet. Områden med tidigare dålig täckning får snabbt och stabilt mobilt bredband. Antennen plockar upp 4G-signaler och ökar sedan hastigheten och täckningen med upp till 70 procent. Bra för de som önskar bättre mobilt bredband i bostaden, fritidshuset eller till företaget.

– Med innovativa produkter som WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5G-upplevelser i 4G-nätet. Vi på Huawei vill bidra till att skynda på den digitala utvecklingen i Sverige. Det är därför viktigt att privatpersoner och företag har tillgång till den senaste tekniken. Det ska gå fort att surfa och använda mobila bredbandstjänster som att streama filmer, spela spel, surfa mm även där det inte finns fiber. Vi är glada att operatören Tre i rask takt lanserar innovativa produkter. Det är bra för alla som vill använda det bästa som finns på marknaden, säger Kenneth Fredriksen, CEO Huawei i Sverige.

WTTx är en ”game changer” inom mobilt bredband och ett steg mot 5G med hastigheter i normalfallet på 20-60 Mbit/s, till upp till 100. Genom att utmana dagens teknik kan privatpersoner och företag utveckla nya användningsområden och affärer.

– Det är dags att vi går in ett ”5G-mindset”. Vi kan alla redan nu ta till oss tillgänglig 4G-teknik och börja använda den som en övergång in i 5G-världen. Företag och privatpersoner kommer att behöva testa och utveckla nya tjänster så att vi tillsammans driver på den digitala utvecklingen och tillväxten, säger Kenneth Fredriksen.

Fakta WTTx:
Routern från Huawei heter WTTx (Wireless To The X). Versionen som lanseras i Sverige är anpassad för de svenska mobilnäten. Normalhastigheten kommer ligga mellan 20-60 Mbit/s. Teoretiskt kan WTTx nå 600 Mbit/s och har i svenska nät nått över 300 Mbit/s. Inomhusroutern är liten och designad för hemmet eller kontoret. Utomhusantennen är enkel att montera. Den fästs direkt på en fasad eller balkong och har vunnit priser i internationella designtävlingar. Routern fungerar bäst där 4G-nätet är väl utbyggt men är samtidigt en intressant lösning där 4G-signalen är svag och kan förstärkas genom WTTx. Idag finns WTTx bland annat i Kanada, Irland, Tjeckien och Japan.