Nyheter

Umeå vattentorn har ljussatts

Den 15 november var det stor invigning av den nya ljussättningen vid Umeå Vattentorn. Till rungande applåder av närmare 1 000 besökare vreds strömbrytaren om till den nya ljussättningen av Umeå Vattentorn.

Vid invigningsceremonin hade tusen boenden från Mariehem, Mariedal och Marieberg kommit för att bevittna när strömbrytaren slogs om och Vattentornet lystes upp.

– Vi hoppas att många Mariehemsbor ska känna en stolthet att bo granne med Umeås vattentorn, och att vattentornet blir en ännu tydligare symbol för stadsdelen. Men det är inte bara en symbol för stadsdelen utan också en symbol för en dold infrastruktur och vårt fantastiskt fina vatten som är en förutsättning för att vi ska kunna bo här, säger Tomas Blomqvist VD vid Vakin.

Under de senaste månaderna har renoveringsarbeten skett vid Umeå vattentorn. Bland annat har elektronik och andra infrastrukturrenoveringar skett. En del i renoveringen av vattentornet har varit att skapa en symbol för vårt vatten.

Umeås Vattentorn är ett landmärke som kan ses vida omkring Umeå. Med över 120 meter över havet är vattentornet en av centrala Umeås högsta punkter. Vattentornet syns från Täfteå Böle och till Stöcksjö.

– Med denna typ av konstnärlig utsmyckning kan en stor del av boende i Umeås tätort med omkringliggande delar ta del av detta konstverk. På vintern när det är som mörkast så kommer vattentornet att stå för ljus och värme, säger Tomas Blomqvist VD vid Vakin.

Foto: Vakin