Nyheter

Ford och Walmart i samarbete: Ska leverera mat med självkörande bilar

I förra veckan meddelade Ford och Walmart i USA att de ska samarbeta med en tjänsteleverantör –  Postmates  – för att utveckla en tjänst där självkörande bilar transporterar Walmart-varor direkt till kundernas hem, vilket gör att de aldrig behöver lämna sina hus eller interagera med en annan människa, skriver siten www.futurism.com

Miami Pilotprogrammet kommer att äga rum i Miami, och i början kommer det inte att involveras några autonoma fordon (AV) alls. Enligt en bloggpost från Brian Wolf, en verkställande på Fords autonoma fordonsenhet, kommer mänskliga förare att använda ”forskningsfordon” avsedda att efterlikna AV: er för att slutföra leveranserna.

När de går ska de samla information om kundens preferenser.

Till sist planerar Ford att ersätta dessa persondrivna fordon med AV.

Ford, Walmart och Postmates är tre av de största aktörerna i sina respektive branscher, så partnerskapet har potential att spela en viktig roll för att forma framtiden för sådana tjänster.