Nyheter

Nu kan företag få tryggare och säkrare DNS med ett enkelt klick

Excedo Digital Management Services och domänregistreringsföretaget NameISP.com har samarbetat i tio år. Det firas med att stärka deras gemensamma erbjudande ytterligare. Excedos globala DNS-tjänst, Excedo Premium Anycast DNS, kommer nu att finnas tillgänglig med ett klick hos NameISP.com.

– Nu kan kunderna säkra upp sina domäner genom att enkelt lägga beställning på en uppgradering direkt i kontrollpanelen hos oss, säger Frei Leufven, CTO NameISP.com.

Excedo Digital Management Services, dotterbolag till Excedo Networks AB, startade ett samarbete med NameISP.com redan 2008. Båda företagen är teknikorganisationer med specialister som ställer höga krav på såväl säkerhet som drift, och de kompletterar varandra. Excedo Networks AB är en internetoperatör med inriktning på datasäkerhet och datakommunikation där Excedo Digital Management Services arbetar med att tillhandahålla de digitala tjänsterna och hela värdekedjan inom digital närvaro och identitet. NameISP.com är experter på domännamn, som går hand i hand med datasäkerhet och datakommunikation, för att fungera optimalt. Frei Leufven menar att de två företagens samarbete är viktigare nu än någonsin.

– Säkerhetskraven har ökat, och ju fler domännamn vi hanterar, desto mer hamnar vi i en position där vi har ansvar för en samhällskritisk funktion. Vi har varit tvungna att höja ribban för säker DNS, varpå vi valde att vända oss till Excedo för ett djupare samarbete, säger Frei Leufven.

Trygg premiumtjänst ett klick bort
NameISP.com är, som en av Sveriges största registrarer, mest kända för sin domänregistreringstjänst. De är certifierade som registrar av toppdomäner och hanterar alla domäner under samma tak, oavsett om det gäller .se eller .com, eller något helt annat. Det förstärkta samarbetet leder nu till att Name ISPs kunder enklare kan få tillgång till Excedos premiumtjänst. Tjänsten Excedo Premium Anycast DNS är en av de starkaste på marknaden idag och används av kunder inom till exempel offentlig förvaltning och kommuner. Genom ett klick i kontrollpanelen hos Name ISP får kunderna en uppgradering som säkrar deras domäner, samtidigt som en låg prisbild utlovas.

– Det blir nu väldigt mycket enklare för kunderna att göra en uppgradering, och man köper sig en trygghet och säkerhet utöver det vanliga. De flesta vet att de måste göra en uppgradering, på grund av de säkerhetskraven som hela tiden ökar, men drar sig för att en flytt kan leda till driftstörning. Med vår integrering är beställningen jätteenkel, och Excedos DNS-experter sköter allt bakom kulisserna, utan störningar, fortsätter Frei Leufven.

Uppgradering som en försäkring
Så länge en hemsida eller ett intranät fungerar som de ska är allt frid och fröjd, men det är när det sker en kris eller något oförutsägbart som du märker hur pass bra system du har. Frei Leufven menar att en uppgradering av sina system är som att teckna en försäkring.

– Kunderna behöver förstå att de måste uppgradera, även om allt fungerar idag. När olyckan är framme vill du att allt ska gå och lösa snabbt och enkelt, säger Frei Leufven.

Samarbetet mellan Excedo Digital Management Services och NameISP.com innebär att det blir enklare för kunderna att uppgradera sina system och få en försäkring om att allt är säkert. Michael Duffy, CEO på Excedo, ser med spänning fram emot det fortsatta samarbetet.

– Name ISP är den ledande leverantören av domänrelaterade tjänster genom sin möjlighet att på ett enkelt sätt registrera domäner i alla världens toppdomäner. Genom det utökade samarbetet får Name ISPs kunder tillgång till Excedo Premium Anycast DNS tjänst med 100% SLA och tillgång till DNS-expertis inom området. Bedriver man en affärskritisk verksamhet får NameISPs kunder en möjlighet genom ett enkelt klick att uppgradera från en Standard DNS till Excedo Premium Anycast DNS tjänst, avslutar Michael Duffy.

Det här innebär erbjudandet:
1) Tillgång till en global DNS tjänst, totalt 57st POPs globalt över alla kontinenter.

2) 100% SLA på namnupplösning, alltid tillgängligt.

3) Extrem redundans fördelat över flera autonoma system.

4) Tillgång till experter och specialister inom DNS.

5) Övervakningen 24/7/365.

6) Allt integrerat i samma kontrollpanel.

7) Låg prisbild för en stark tjänst (99 kr).

Foto: Excedo