Nyheter

Singpore Airlines och SAS utvidgar samarbetet

Singapore Airlines (SIA) och SAS har meddelat att de inom ramen för sitt joint venture ökar frekvensen med 40 procent på rutten mellan Köpenhamn och Singapore, porten till Sydostasien. Från november 2019 ökar SIA avgångarna från fem veckovisa avgångar till daglig service.

Sträckan kommer också trafikeras av en ny flygplanstyp – Airbus 350–900, ett mo-dernt, bränsle-optimerat flygplan. Ökad frekvens och ökad sommarkapacitet under 2019 skapar tillväxtmöjligheter för företag och gynnar turismen.

Non-stop-rutten mellan Köpenhamn och Singapore avgår för närvarande fem gånger i veckan och från och med november 2019 flyger SIA dagligen. Detta händer som ett led av det framgångsrika joint venture-avtalet med SAS.
Den ökade frekvensen är den senaste milstolpen i samarbetet mellan SAS och SIA. Samarbetet inleddes 2010 och godkändes 2013 av myndigheterna. Sedan dess har många passagerare gynnats av den smidiga servicen och det välförgrenade nätverk som erbjuds av världens mest prisbelönta flygbolag, SIA, och Nordens flaggbärare, SAS.

– Den ökade frekvensen visar vårt engagemang för den viktiga nordiska marknaden och att utöka vårt gemensamma rutnätverk. Den ökade frekvensen och den nya flygplanenstypen ger våra kunder ännu bättre tillgång till snabb och smidig service till viktiga marknader i Sydostasien, Australien och Nya Zeeland, säger Erwin Widjaja, General Manager Nordics, Singapore Airlines.

SIA har flugit från Köpenhamns flygplats i 41 år.

Anders Wahlström, Head of Sales Sverige och Finland, SAS, fortsätter:

– Med vår gemensamma service erbjuder vi resenärer ett unikt nätverk av rutter, oavsett var de bor eller ska resa. Förra året startade rutten Stockholm-Singapore och med daglig service i Köpenhamn erbjuder vi 12 veckovisa avgångar till Singapore och vidare till övriga destinationer som omfattas av vårt joint venture.

Varje år nyttjar mer än 117 000 passagerare rutten Singapore-Köpenhamn. 31 procent är inkommande turister och affärsresenärer från Singapore, Sydostasien, Australien och Nya Zeeland.

Mikkel Aarø-Hansen, VD för Wonderful Copenhagen och styrelseordförande i ruttutvecklingspro-grammet Greater Copenhagen Connected, välkomnar den ökade frekvensen:

– Det är bra nyheter för Greater Copenhagen och är en perfekt illustration av effekten av Greater Copenhagen Connected, som arbetar över gränserna och i offentlig-privat regi. Singapore är ett viktigt nav och ökad frekvens möjliggör ännu fler turister, talanger och investeringar från en region med stark köpkraft och betydande globala intressen.

Foto: Singapore Airlines