Nyheter

Kranpoolen AB slår upp portarna på sina första tre depåer

Nu är det äntligen dags, efter 6 månaders noggrann planering ser Byggsverige under november 2018 att Kranpoolen AB slå upp portarna på sina första 3 depåer. Depå öst i Oskarshamn, depå syd i Malmö och depå väst i Halmstad.

Kranpoolen gör en storsatsning på minikranar från Maeda och blir från start en av de starkaste minikranuthyrarna i landet. Flottan kommer under inledningsfasen bestå av 3st Maeda MC405, 2 st Maeda MC305, 3 st Maeda MC285, 1 st Maeda MK 1033 och en Maeda MC174. Kranpoolen kommer även tillhandahålla alla tänkbara tillbehör, från självtippande materialbaskrar och pallgafflar i aluminium till vacuumlyftar.

Bolaget som representeras av Björn Ralling från Rallco, Fredrik Landén från Hyrtab och Tomas Gutekrans från Gustafssons Uthyrning, tar i första skedet alltså emot 10 Maeda minikranar för att möta en allt större efterfrågan på kostnadseffektiva, miljövänliga och framförallt användarvänliga minikranar från såväl bygg- som industriföretag. Samtliga delägare i Kranpoolen har lång och gedigen erfarenhet av maskinuthyrning, ett gott renommé och är välkända för de flesta i branschen, inte minst eftersom de alla även är medlemmar i anrika Hyreskedjan.

Med stor bredd i storleken på kranar, rejäl satsning på kringutrustning och tung uppbackning från leverantörer med AB Kranlyft i spetsen är succén given. Kranpoolen kommer lägga stor kraft på att serva såväl slutkunder som övriga maskinuthyrare med maskiner och förstklassig support. En gedigen utbildning på kranarna och dess funktioner.

Upptagningsområdet blir i första hand södra Sverige men då mått och vikt är mycket fördelaktiga kan Maedakranar till blygsam kostnad distribueras över hela landet. Detta är ytterligare en fördel då populationen är mycket låg i förhållande till efterfrågan på de flesta håll.

Bild: Kranpoolen