Nyheter

Land Rover och Jaguar på eCarExpo

Land Rover och Jaguar deltar på Nordens största elbilsutställning, eCarExpo, som hålls i Göteborg från 30 november till 2 december. Här ges besökarna möjligheten att sätta sig bakom ratten på Range Rovers laddhybrid och den till 100 % eldrivna Jaguar I-PACE.

För Jaguar och Land Rover är framtiden elektrisk. Redan nu har man två modeller på den svenska marknaden som drivs uteslutande eller delvis på el.

De stora, lyxbetonade modellerna Range Rover och Range Rover Sport kan fås som laddhybridversioner med ett batteri på hela 51 kilometers elräckvidd. Den kombinerade el- och bensinmotorn utvecklar 404 hk och går starkt på sina 640 Nm. Den sammanlagda förbrukningen är endast 35 km/l och det totala CO2-utsläppet är låga 64 gram per km.

Jaguar har tagit sig ända fram med sin prisbelönta, 100 % elbil – Jaguar I-PACE.En bil som just korats som Årets Bil i Tyskland och som tävlar om en lång rad priser världen över.

Denna 400 hk starka SUV är inte bara blixtsnabb. Den gör 0-100 km/h på 4,8 sekunder, men drar också fram som ett lokomotiv med närmare 700 Nm – och allt detta helt ljudlöst. Den kör dessutom upp till 470 km uteslutande på el.

Besökarna på eCarExpo har nu möjlighet att provköra båda bilarna under mässans tre dagar.

– Från 2020 kommer Jaguar Land Rover att kunna erbjuda elektrisk drivlina till alla modeller. Redan idag är vi bland de som kommit längst med att erbjuda eldrivna premiumbilar. Detta faktum kan man själv uppleva genom att ta vägen förbi Jaguar Land Rovers mässmonter och provköra våra två elbilar. Men se upp. Har man väl provkört en elbil är det mycket svårt att återgå till en bensin- eller dieseldriven bil, lyder varningen från Jaguar Land Rover presschef Søren Hyltoft.