Nyheter

Teknikjätten Apple rasar – tvingas sänka priserna på I-phone

På ett par veckor har 900 miljarder kronor raderats från bolagets börsvärde – och nu tvingas man sänka priserna på sina telefoner, skriver Aftonbladet.

Uppgifterna kring prissänkningen rapporteras av Wall Street Journal och gäller den viktiga marknaden i Japan. Enligt Wall Street Journal är Apple på väg att subventionera mobiloperatörer som säljer den nya modellen XR som lanserades i september tillsammans med modellerna XS och XS Max.

Det är oklart om Apple kommer att genomföra liknande åtgärder inom andra regioner och bolaget vill inte kommentera tidningens uppgifter.

Apples aktie värderades till 222 dollar, cirka 2 000 kronor, och även om oktober skakat om marknaden sågs Apple som brukligt ut som en trygg och säker investering.

Men nu kom alltså raset.

Nu handlas aktien kring 176 dollar betyder det ett fall på 20 procent, ett börsvärde på 100 miljoner dollar och den sämsta perioden för aktien sedan finanskrisen 2008.

Det började med Apples delårsrapport där bolaget främst meddelade lägre Iphoneförsäljning än väntat men också bleka framtidsutsikter. Bolaget meddelade också att man ska sluta rapportera antalet sålda enheter, något som tolkades i vissa fall som man vill mörka dåliga siffror även om inte konkurrenter som Samsung eller Google gör detta.