Nyheter

Bilproffs går i graven – Fordonsproffs är född

Det fantastiska och framgångsrika varumärket Bilproffs går i graven. I stället introducerar Verkstadsföretagarna i samarbete med Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, ”Fordonsproffs – din partner i branschen”.

– Vårt fokus kommer att ligga på rekryterings- och kvalitetsaktiviteter, säger Bo Ericsson, ordförande i Verkstadsföretagarna och vd för SFVF.

Inom varumärket Bilproffs fanns ett kvalitetstänk, där parterna inom motorbranschens yrkesnämnd samverkade med aktiviteter som främjade kvalitet och rekrytering.

– Jag var med och införde Bilproffs under 1990-talet. Vi vet att varumärket har varit framgångsrikt när det gäller att attrahera ungdomar och i Bilproffs namn har det under åren genomförts många framgångsrika aktiviteter, säger Benny Wallin som slutade på Bilproffs 2012 och som numera är utbildningsansvarig hos Verkstadsföretagarna.

Aktiviteter som genomförts under åren har varit att delta som gästmekaniker i racingteam, premieresor till VM-tävlingar som studiebelöning, bygga bil på Classic Car Week med Sveriges bästa elever, delta i ungdomstävlingar på ett flertal mässor, delta i Yrkes-SM och Yrkes-VM och att anordna lärarutbildningar.

Nu när Bilproffs läggs ner, kommer Verkstadsföretagarna i samarbete med Sveriges Fordonsverkstäders förening SFVF att introducera ”Fordonsproffs – din partner i branschen”.

– Vi kommer att lägga vårt fokus på rekryterings- och kvalitetsaktiviteter. Vi satsar brett på aktiviteter där medlemsföretagens personalbehov och skolsamverkan sätts i främsta rummet, säger Bo Ericsson som är ordförande och vd i föreningarna med över 2 300 medlemsföretag.

Medlemsföretagens verkstäder representeras av personbil, lastbil, skadeverkstäder, lackering, däck, glas och husbilar där många olika kompetenser samverkar.

– Vi håller just nu på att avsluta projektet ”Utveckling av APL” som vi hoppas leder till en bestående samverkan. Vi har sett till att skolor får låna moderna bilar att använda i utbildningen av sina elever och vi kommer att utbilda lärare och avgångselever i juridik för fordonsverkstäder. Agendan är stor inför framtiden och vi tror starkt på det nya varumärket Fordonsproffs – din partner i branschen, säger en nöjd Bo Ericsson.

På bilden:
Bo Ericsson, ordförande Verkstadsföretagarna och vd för SFVF.
Foto: SFVF