Nyheter

Elscootermärket LIME kommer till Sverige

I morgon gör det urbana livsstilsvarumärket Lime efterlängtad entré på den svenska marknaden. Stockholmarna och stadens besökare blir först ut i Sverige med att enkelt kunna ta sig fram och upptäcka huvudstaden på miljövänliga el-scootrar från originalet Lime. Närmare 200 stycken el-scootrar kommer i morgon bitti att stå prydligt parkerade längst med Stockholms gator.

Under en längre tid har det spekulerats kring när Lime, pionjären och originalet bland eldrivna scootrar ska inta den svenska marknaden. Varumärket kan nu bekräfta att de miljövänliga och användarvänliga el-scootrarna lanseras i Sverige under morgondagen – och först ut är huvudstaden.

Jag är väldigt glad och stolt över att få vara med och öppna upp Lime Stockholm och lansera varumärket på den svenska marknaden. Lime är ett innovativt och trendigt livsstilsvarumärke som jag tror kommer välkomnas väl av Stockholmarna och stadens besökare, säger Mike Parishaian, Operation manager, Lime Stockholm.

Ett miljövänligt och prisvärt alternativ till bilen och kollektivtrafiken
Stockholm är en av de fem snabbast växande regionerna i Europa och år 2020 beräknas staden att ha en miljon invånare. Tack vare Limes intåg på den svenska marknaden, med Stockholm som startpunkt, presenteras ytterligare ett miljövänligt och lättillgängligt alternativ att ta sig fram och upptäcka staden. Lime vill med lanseringen uppmuntra människor att vid kortare transportsträckor ställa bilen och istället ta sig fram smidigt och miljövänligt med Limes el-scootrar.

– Nya innovativa mobilitetstjänster skapar möjligheter till hållbara transporter som nog ingen kunde ana för ett par år sedan. Vi ser positivt på utvecklingen och ser fram emot att, i dialog med de aktörer som vill etablera sig i Stockholm, integrera systemen i stadsmiljön, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgaråd i Stockholms stad.

De el-scootrar som Lime erbjuder är anpassade till den urbana verklighetens förutsättningar och möjliggör kortare resor utan stress och ansträngning. Med en el-scooter från Lime kommer man exempelvis kunna ta sig från Hötorget till Stureplan på ungefär 3-4 minuter.

Limes ambition är att bidra till ett bättre flöde till och från svårtillgängliga stadsområden och på så sätt addera en ny, levande dynamik till stadsdelar genom ett snabbt, enkelt och hållbart sätt att förflytta sig.