Nyheter

EU-kommissionen godkänner sammanslagningen av Tele2 och T-Mobile i Nederländerna

Idag har EU-kommissionen godkänt sammanslagningen av Tele2 AB:s verksamhet i Nederländerna och T-Mobile i Nederländerna utan eftergifter. Det kombinerade bolaget skapar ett starkt alternativ till marknadsledarna, till förmån för nederländska konsumenter och företag.

Sammanslagningen mellan Tele2 NL och T-Mobile NL annonserades den 15 december 2017 och sedan dess har en regulatorisk process pågått, inklusive en så kallad fas II-undersökning av EU-kommissionen. Efter konstruktiva diskussioner mellan de två samgående bolagen och kommissionen blev sammanslagningen idag godkänd, utan krav på eftergifter.

– Jag är väldigt glad att kommissionen har godkänt sammanslagningen i Nederländerna utan eftergifter. Nu ser vi fram emot att gå samman med T-Mobile för att skapa en stark kundförkämpe som kommer att trappa upp konkurrensen och investeringarna på den nederländska marknaden, säger Anders Nilsson, vd och koncernchef på Tele2.

– Genom samgåendet med T-Mobile skapar vi en kraft att räkna med i Nederländerna. Tele2s starka varumärke och fasta nät kommer att komplettera T-Mobiles mobilnät i världsklass. Jag är oerhört stolt över hur Tele2-teamet har presterat och energiskt drivit verksamheten framåt. Nu kommer vi fokusera på att säkerställa en framgångsrik sammanslagning, till förmån för både kunder och medarbetare, säger Jon James, vd för Tele2 NL.

Sammanslagningen förväntas slutföras i början av januari 2019. Det kombinerade bolaget fortsätter därefter att driva varumärket Tele2 i Nederländerna. Tele2 kommer att äga 25 procent av det kombinerade bolaget och erhålla en kontantbetalning om ca 190 miljoner euro vid affärens slutförande.