Nyheter

Milano Linateflygplatsen genomgår en rejäl ansikstlyftning

Under de senaste åren har Milano revolutionerat sitt utseende och fortsätter för sin arkitektoniska omvandling till en modern stad som är öppen för världen. Milano Linate flygplatsen, den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Italien och den tredje i Lombardiet för passagerartrafik, välkomnar cirka 9 miljoner människor per år mellan inhemska och korta europeiska flygningar.

För att göra denna dörröppning till staden mer attraktiv och effektiv, genomgår flygplatsen en fullständig restyling och den första fasen, fokuserad på exteriörerna, har just avslutats.

För renoveringen har arkitekterna från Studio Cerri & Associati valt Corian® Exteriors, en beklädnadslösning baserad på Corian® Solid Surface, för att skapa en elegant obefläckad vit fasad och ge ett nytt minimalistiskt utseende till Milanos stadsflygplats. Med sina tekniska och funktionella egenskaper kunde Corian® Exteriors uppfylla olika designkrav.

Rena vita paneler har använts för att skapa en elegant och effektiv arkitekturstil som också underlättar användarna att se skyltarna. Glaciärvita färgen på panelerna i Corian® Solid Surface absorberar, reflekterar eller diffunderar naturligt ljus och ändrar fasadens visuella uppfattningar.

Tack vare sin homogenitet, motstånd och mångsidighet är Corian® Solid Surface särskilt lämpad för externa beklädnader av moderna byggnader, eftersom det möjliggör skapande av komplexa former utan vikt och kostnader för traditionella eller konventionella material.

– Fasaden har utjämnats och dess konstruktiva element omorganiseras med ett klädsystem som möjliggör applicering av paneler i Corian® Solid Surface på byggnadens yttre yta. Materialet är termoformbart, har utmärkt motstånd mot klimatisk aggression och brand, är lätt att underhålla och är resistent mot vandalism , säger arkitekt Pierluigi Cerri från Studio Cerri & Associati.

Den nyligen avslutade första fasen av renoveringen av Milano Linate-flygplatsen omfattade också ankomstområdet, bagagefordranområdet och den nya 400-kvadratmeter Leonardo VIP-loungen. Hela renoveringen av flygplatsen, inklusive inre utrymmen, förväntas vara färdig 2020.