Nyheter

Sportiga, nya Ford Edge på provkörning i Åre

Idag inleds Ford Europas stora journalistprovkörning av nya Ford Edge, och för första gången någonsin har Ford Europa valt att hålla en provkörning i Sverige, i Åre. Nya Edge är Fords tekniskt mest avancerade SUV någonsin. Modellen är utrustad med en kraftfull, ny drivlina, en rad förarhjälpsteknologier, en sportig ST-Line-look och en premiumspecifikation för komfortutrustning.

Provkörningen av nya Ford Edge äger rum i svenska Åre, och det är första gången en europeisk Ford-provkörning förläggs i Sverige. Den nya bilen är en tekniskt avancerad SUV med en sportig look och avancerade förarhjälpsteknologier.

– Nya Ford Edge kommer hjälpa förare att hantera start-stopp-trafik med hjälp av vår mest avancerade förarhjälpsteknologi någonsin, samtidigt som du sitter bekvämt och tar dig fram med hjälp av vår nya bränsleeffektiva tvåliters EcoBlue-dieselmotor med bi-turbo och en 8-stegad automatlåda. Det är vår mest övertygande SUV hittills, byggd för den växande europeiska skara som väljer att köra SUV, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

En SUV för en uppkopplad värld
Nya Ford Edge är försedd med tre nya förarassistans-teknologier för den europeiska marknaden – autobroms, Evasive Steering Assist och adaptiv farthållare med filövervakningssystem. Autobromsen hjälper till att minska konsekvenserna av kollisioner även i lägre hastigheter i stadstrafik genom att automatiskt bromsa in då en framförvarande kollision skett. Evasive Steering Assist hjälper föraren att styra bort bilen från stillastående eller långsamt körande bilar via en radar och en kamera. Den adaptiva farthållaren med filövervakning ser till att bilen behåller ett lagom avstånd till bilen framför även i köer, samt ser till att hålla bilen innanför filmarkeringarna.

Kraftfull, sofistikerad prestanda
Nya Ford Edge är utrustad med Fords senaste drivlineteknologier som innebär optimerad bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Bilen är försedd med företagets nya tvåliters EcoBlue-dieselmotor med bi-turbo med 238 hästkrafter. Det är första gången det avancerade bi-turbosystemet används med Fords EcoBlue-dieselmotor.

Sportig ST-line look
Den nya ST-Line-looken innebär en rad utmanande val för bilens interiör och exteriör. Bilen är försedd med 20- alternativt 21-tums färgade premiumfälgar. Grillen i fronten har fått en unik svart färg, som tillsammans med bilens linjer skapar ett tufft uttryck. Pedalerna är av aluminium och ratten är perforerad för ett sportigt utseende.

Ladda mobilen trådlöst
En ny trådlös laddningsplatta som sitter i bilens uppdaterade mediekonsoll gör det smidigt att ladda kompatibla enheter utan att använda sladd. Ford SYNC 3, företagets kommunikations- och underhållningssystem – kompatibelt med Apple CarPlay och Android Auto™ – gör det möjligt att kontrollera uppkopplade smarttelefoner, ljud, navigation och klimatanläggning via röstkommandon och bilens 8-tumspekskärm.

Nya Ford Edge har Sverigepremiär i mars 2019.

Foto: Ford