Nyheter

Fortum Charge & Drive i samarbete med Easypark

Fortum Charge & Drive inleder nu ett strategiskt och europeiskt samarbete med EasyPark kring betalning av parkering och laddning via laddstolpar. Fördelen för kunderna är att laddningen hamnar på samma faktura som parkeringen.

– EasyPark har en stor täckning runtom hela Europa och för våra kunder innebär samarbetet att de nu kan betala både parkering och laddning med samma app. Det här gör det även enklare för fastighetsägare eftersom laddstolparna blir en naturlig del av redan etablerade parkeringslösningar, säger Tobias Henmark, Sverigechef för Fortum Charge & Drive.

Betala parkering och laddning med samma app
Samarbetet innebär att man via kartan i EasyParks app kan se var närmaste laddstolpe finns. Väl på plats betalar man både laddning och parkering med appen. Att kunna betala sin laddning med EasyParks app är en viktig pusselbit i EasyParks utveckling. Idag arbetar EasyPark med en rad lösningar inom vad man kallar ”Find and Park”, som handlar om att minska trängsel i trafiken genom att hjälpa bilisterna att hitta en ledig parkeringsplats på snabbast möjliga sätt.

– Samarbetet med Fortum är ett led i vår utveckling att utveckla mobila betalningstjänster kopplade till bilen. Tillsammans med Fortum Charge & Drive kan vi erbjuda ännu större kundnytta till våra användare, säger Johan Birgersson, koncernchef för EasyPark Group.

Om Fortum Charge & Drive
Charge & Drive erbjuder ett marknadsledande affärssystem för laddinfrastruktur och ett nätverk som är ledande i Norden med ca 740 snabbladdare och drygt 3 000 smarta laddare. Molntjänsten Charge and Drive har bland annat en flexibel betalningsfunktion, kundtjänst, och mobilapp med karta samt omfattande funktioner för distansövervakning.

Tjänsten används redan av ett 50-tal samarbetspartners i Norden och cirka 90 000 slutkunder. Hittills har företag som Sollentuna Energi och Miljö, Jönköping Energi, Umeå Energi, Skellefteå Kraft, Alingsås Energi, Halmstad Energi och Miljö, Landstinget i Kalmar, Vasakronan, Luleå Energi, Hudiksvall Kommun, Östersund Kommun, Ockelbo Kommun, Näckåns Energi, Mälarenergi, Falu Energi & Vatten, Hedemora Energi, Borlänge Energi, Ödeshög & Vadstena Kommun, Ale Kommun, Nissan, Genesta Property Nordic, Preem, Locum, Renault, BMW, Kraftringen och McDonalds valt att samarbeta med Fortum Charge & Drive.

Foto: Fortum