Nyheter

Snabbare resor och bättre byten på Orust

På söndag byter Västtrafik tidtabeller i hela Västra Götalandsregionen. Samtidigt sker satsningar på att fler ska åka kollektivt. På Orust blir det snabbare resor och bättre bytesmöjligheter.

Orust och Göteborgsregionen är i snabb utveckling, med fler invånare, nya bostadsområden och arbetsplatser som växer fram. Av det följer både nya resbehov och en ökad efterfrågan.

– Vi vill öka resandet med kollektivtrafiken och har därför sett över den på Orust. Nu justerar vi linjenätet för att passa både nuvarande och framtida kunder bättre. Förändringarna innebär bland annat bättre passning till tågen och expressbussarna så att det blir enklare att byta, säger Rebecca Sundborg, affärschef Buss Region på Västtrafik.

När Västtrafik byter till vintertidtabell den 9 december förändras busslinjerna 371, 372, 373, 374 och 375 på Västra Orust. Det blir nya körvägar och anpassning till Tuvesvik färjeläge. Linjerna kommer även gå oftare under tider när många reser och något senare på kvällar.

Bättre byten
Orust Express anpassas för att skapa bättre bytesmöjligheter på Torpterminalen till Fyrbodalsexpresserna som avgår mot Strömstad, Kungshamn, Smögen, Trollhättan och Göteborg.

Även bytestiden mellan tåg och buss i Stenungsund blir kortare.

– Flera linjer får justerade avgångstider, så jag vill tipsa alla om att söka sin resa i förväg i reseplaneraren så att man inte blir överraskad om resan går någon minut tidigare än förut, säger Rebecca Sundborg.

Bild:
Från den 9 december blir det nya körvägar och anpassning till Tuvesvik färjeläge.
Foto: Stina Olsson