Nyheter

Apollo lanserar nytt hotellkoncept

Apollo lanserar idag ett helt nytt hotellkoncept, Apollo Mondo Boutique, med fokus på design och kvalitet i kombination med det genuina och lokala. Det är ett helt nytt livsstilskoncept som speglar Apollos arv in i minsta detalj.

Den 20 maj 2019 öppnar Apollo det första Mondo Boutique-hotellet: Isola Verde, i Sivota på fastlandet i nordvästra Grekland. Med hjälp av den nordiska designern Jon Eliasson och flera lokala entreprenörer har man tagit fram ett helt nytt hotellkoncept för alla sinnen. För att säkerställa den gastronomiska upplevelsen har Apollo engagerat Dimitris Alexiadis, etablerad kock med lokal, ”post modern Greek cuisine” som specialitet.

– Hela Apollos själ, historia och framgång bygger på den lokala närheten; kunskapen om våra resmål, om deras historia, kultur, traditioner och relationerna till våra lokala partners – allt detta är en del av vårt DNA, som vi älskar och är stolta över. Utifrån det arvet har vi utvecklat Apollo Mondo Boutique, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Apollo Mondo Boutique riktar sig till medvetna livsnjutare som söker något mer än bara ett bra designhotell. Här står helheten i fokus: estetik och design, gastronomi, bekvämlighet, funktion, träning och yoga. Hotellkonceptet genomsyras dessutom av närheten till det lokala – gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig.

Apollo lanserade sitt första koncepthotell 2014 och har idag fem olika koncept med totalt 78 hotell fördelade på 19 resmål.

Apollo Mondo Boutique för alla sinnen
För att skapa den autentiska atmosfären har Apollos täta samarbete med lokala nytänkande partners varit avgörande i utvecklingen av hotellet. Byggkonstruktionen är typisk för värdlandet, inredningen kommer till stor del från lokala designers och fotografierna på väggarna är lika mycket konst som restips, som visar upp vad som finns att uppleva i närområdet. Till och med hotellets signaturdoft är utvecklad och baserad på landets natur, i Grekland har resultatet blivit en frisk doft av jasmin i kombination med dofter av kryddiga örter, lavendel och citrus.

– Hotellet har länge varit en av de viktigaste komponenterna i kundens reseupplevelse, men det handlar inte längre bara om att bo bra. Nu reser vi i allt större utsträckning efter autentiska och äkta upplevelser. Dessa måste också återspeglas i boendet, men för den delen inte på bekostnad av kvalitet eller komfort – med Apollo Mondo Boutique har vi jobbat hårt för att uppfylla såväl autenticitet, design och kvalitet, säger Hornewall.

Gastronomiska upplevelser
Den lokala förankringen gör sig också tydlig i hotellköket som bjuder på närproducerade och lokala råvaror och ett nytt smårätters-koncept: Mondo Meze. Traditionella rätter med en modern och gastronomisk touch pryder menyerna vid sidan av högkvalitativa lokala och internationella viner och drycker.

– Vi vet hur viktig bra mat är för våra gäster och på Apollo Mondo Boutique kommer man att introduceras för något av det bästa landet har att bjuda på. I Grekland har vi valt att samarbeta med Dimitris Alexiadis, ung och erkänd kock som definitivt kommer ge mersmak för det moderna grekiska köket, säger Hornewall.

Ett nytt Grekland
Apollos första Mondo Boutique-hotell öppnar i Sivota, Epirus-området i nordvästra Grekland. Det som tidigare var en liten pittoresk kustby har på senare år blivit en exklusiv semesterort. Här omges man av höga berg, grönklädda olivlundar och azurblått hav. Tar man sig ut på landsbygden väntar mysiga bergsbyar, fantastiska kloster och dramatisk natur.

– Badvattnet i Sivota räknas till Greklands bästa och området bjuder på oförglömliga naturupplevelser. Vi ser inte bara fram emot att öppna dörrarna till ett splitternytt koncepthotell, utan också att visa upp en relativt ny sida av det grekiska fastlandet. Epirus-området där Sivota ligger är min personliga Greklands favorit och jag är övertygad om att det är fler som kommer få upp ögonen för området nästa sommar, säger Hornewall.

Fakta om Isola Verde – Apollo Mondo Boutique

Bokningsbart from: 5 december 2018

Öppnar: 20 maj 2019

Närmaste flygplats: Ioannina och Preveza

Antal rum: 40

Pool & Spa

Restaurang, Bar, Snackbar, Poolbar, À la carte, Buffé

Foto: Apollo