Nyheter

Birka Cruises storsatsar och bygger om 1 450 kvm

Birka Cruises investerar 21 miljoner kronor och lanserar 1 450 nya kvadratmeter av upplevelser med lobbylounge, café och bar, butik samt nattklubb. Den 18 januari 2019 är det premiär.

– Vi är ett flytande hotell och vi vill att semesterkänslan ska infinna sig så snart gästen kommer ombord. Därför bygger vi nu om hela entrédäcket med ännu fler platser där man vill slå sig ner och njuta av skärgården och helt ny nattklubb, äger Satu Andersson, VD för Birka Cruises, Sveriges enda renodlade kryssningsrederi.

Birka Cruises bygger dessutom ut butikerna för att skapa en ännu bättre shoppingupplevelse:

– Vi vill göra något nytt och lämna det vanliga taxfreetänket för en inspirerande miljö med specialritad inredning och en spännande mix av varumärken, kläder, accessoarer och inredning, säger Satu Andersson.

Rederiet fortsätter samarbetet med Lervik Design som tidigare har gjort om den 875 kvm stora vinterträdgården, casino, tre restauranger och hytter hos Birka.

Fartyget ligger på varv under ombyggnationen i början av januari och är tillbaka i trafik den 18/1 2019.

Birka firar med stor premiärvecka 23-31/1 2019 med extra nöjessatsning som toppas med att den legendariska nattklubben Alexandra’s återuppstår under en kväll. Det sker i samband med det officiella öppnandet av nya nattklubben Backstage.

Bild: Birka Cruises