Nyheter

Svensk försäljningsstart för nya Toyota Corolla

Toyota Corolla har återvänt till Sverige – och det med en helt ny plattform för bättre, roligare och bekvämare körning och nya självladdande hybriddrivlinor för effektiva resor. Tillgänglig både med kompakt 5-dörrarskaross och som storlastande Touring Sports.

Med 45 miljoner sålda exemplar sedan första generationens introduktion 1966 är Toyota Corolla världens mest sålda bilmodell, men när den nu återvänder till Sverige är det med helt ny teknik.
För första gången någonsin erbjuder Toyota dubbla hybridalternativ: 122 och 180 hästkrafter. Båda kombinerar elmotor med en bensinmotor för maximal effektivitet och låga utsläpp. Dessutom kommer nya Toyota Corolla både med fem dörrar och som rymlig storlastande Touring Sports med hela 598 liters lastkapacitet.

Nya Corolla Hybrid lanseras i fyra utrustningsnivåer: Life, Active, Style och Executive. Självklart är alla versioner standardutrustade med avancerade säkerhetssystemen i Toyota Safety Sense, bland annat aktiv farthållare med autobroms, intelligent körfilsassistans och vägskyltsigenkänning.

Den nya plattformen ger Toyota Corolla lägre tyngdpunkt och större kupéutrymmen genom bättre utrymmeseffektivitet. Dessutom är köregenskaperna förbättrade och kombinerar körglädjens närvaro med komfort och trygghet.

Corolla har produktionsstart i januari och februari 2019 och svensk introduktion i mars 2019, men redan nu finns den beställningsbar i Sverige.

Utrustningsnivåer
– Life med bland annat Toyota Safety Sense, E-Call, LED-strålkastare och LED-ljus i bak- och varselljus, elfönsterhissar (fram & bak), automatiskt luftkonditionering och fyra högtalare.

– Active med bland annat (utöver Life) 16”-aluminiumfälgar, backkamera, rattvärme och Toyota Touch med 8-tumsskärm och sex högtalare.

– Style med bland annat (utöver Active) 17″-aluminiumfälgar, tonade rutor bak, regnsensor, Bi-LED med automatiskt helljus och sju tums informationsdisplay.

– Executive med bland annat multi-LED-strålkastare med automatiskt helljus och AHS, parkeringssensorer fram och bak med autobroms, döda vinkel-varnare, sportsäten med Alcantara, nyckellöst lås- och startsystem, trådlös laddare för mobiltelefon, 10-tums head up-display och adaptiv fjädring AVS.

Bild:
Nya Toyota Corolla Hybrid.
Foto: Toyota