Nyheter

Apollo lanserar nya avgångar till Albanien och Grekland från Visby Airport

Apollo släpper nu nya avgångar från Visby Airport 2019 och presenterar i samband med det tre nyheter – resor till södra Albanien, den grekiska ön Korfu samt påsklovs- och höstresor till Kreta.

Under hösten 2019 öppnar Apollo två nya flygrutter mellan Visby och Korfu. Då med möjlighet att antingen förlägga semestern vid den populära kuststaden Saranda i södra Albanien eller också på den joniska och natursköna ön Korfu. Apollo har sedan start varit störst på Grekland och var även den första skandinaviska researrangören att erbjuda resor till Albanien – redan 2014.

– De senaste åren har vi upplevt ett enormt intresse för Albanien och landet listades som 2018 års hetaste resmål av resemagasinet Vagabond, därför känns det extra roligt att gotlänningarna nu får det lättare att upptäcka detta spännande och relativt oexploaterade land. Flyget landar på den populära grekiska ön Korfu – ett stenkast (30 minuter med båt) från Albanien, vilket också är ett riktigt bra semesteralternativ. Korfu är en lummig och grönskande ö med ett milt klimat som lämpar sig mycket bra för nya upplevelser. Både på Korfu och i Saranda har vi dessutom riktigt bra och genuina hotell, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Nytt för 2019 är också att Apollo öppnar upp för påsklovsresor från Visby till den klassiska semesterön Kreta – dit Apollo även reser under hösten.

– Kretas läge, långt söderut i Medelhavet, ger en sommarsäsong med sköna temperaturer och många soltimmar, att jämföra med Kanarieöarna, redan från april och ända in i november. Här finns riktigt bra familjehotell – perfekta för en påsk- eller höstresa. Dessutom lockar den levande universitetsstaden Rethymnon många unga resenärer med mysiga gränder, moderna barer och caféer, säger Clara Larsson.

Saranda, Albanien
Kombinationen av fina stränder, spännande historia och en låg prisnivå är några anledningar till att det tidigare oexploaterade Albanien har blivit så pass populärt. I Saranda är vattnet kristallklart och stranden kantas av prisvärda restauranger och caféer. I närheten finns mycket att upptäcka både i form av naturupplevelser och historia.

Korfu, Grekland
Korfus skönhet definieras av de långa mjuka stränderna, hisnande höjder och lummiga olivlundar. I Korfu stad syns spår från det venetianska arvet och i de smala gränderna kan man njuta av ett sofistikerat uteliv med restauranger, cafeér och nattklubbar.

Kreta, Grekland
Kreta kan erbjuda dig allt från enkla, charmiga familjehotell till stora lyxhotell. Hotellen är utspridda över ön på både välkända turistorter och mer okända, genuina platser. På denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia finns både större städer med ett myllrande folkliv och mindre småbyar med ett vardagsliv som flyter på i lugn takt. Den gemensamma nämnaren är de fantastiska stränderna, det vackra havet och den härliga känslan av att vara i Grekland.

Bild:
Korfu stad.
Foto: Apollo